Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на бразилската култура в Русе

Снимка: Организаторите

В продължение на четири дни, между 28 и 31 октомври, жителите и гостите на крайдунавския град Русе ще имат възможността да се насладят на бразилско кино, литература, музика с вход свободен!

Събитието се провежда в прекрасната сграда на дома-музей на единствения български нобелов лауреат - Елиас Канети (Площад Свобода №4), отбелязва във Фейсбук Даниел Методиев, представител на българите, живеещи в Бразилия.

В рамките на Седмицата на бразилската култура ще бъде представена книгата му "Български стъпки в далечна Бразилия". Посетителите ще могат да усетят магията на Бразилия чрез интересните истории, които ще разкаже бившият консул и културно аташе на България в южната страна проф. Румен Стоянов, видео материал, подготвен от Даниел Методиев, историите и на други българи, установили се в Рио де Жанейро, Сао Пауло и Манаус.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати от "златния фонд" на българската карикатура са изложени в Претория

Представителна изложба "Нашият общ свят – усмихнати послания от България" може да бъде разгледана до 11 октомври в библиотеката на град Претория, Южна Африка. Изложбата се организира от Посолството на България в Южна Африка в партньорство с Музея на..

публикувано на 08.10.24 в 20:46

Две изложби посветени на България откриха в Букурещ

Две изложби с културни и природни забележителности от страната ни бяха открити в българското посолство в Букурещ от служебнте министри на туризма Евтим Милошев и на културата Найден Тодоров, заедно с посланик Радко Влайков.  "Светът познава България..

публикувано на 08.10.24 в 12:24

Епископската базилика на Филипопол е сред номинираните за архитектурните награди SHARE 2024

Днес в Атина ще се проведе церемония за присъждане на архитектурните награди SHARE 2024. Сред номинираните в категория "Културно наследство" е проектът за консервация, реставрация, експониране и изграждане на защитно покритие на Епископската базилика..

публикувано на 08.10.24 в 08:15