За разликата в качеството на едни и същи марки храни ,предлагани на пазарите у нас и в Западна Европа , са виновни не само производителите, но и българските търговци. Това каза за "Хоризонт" председателят на Съюза по хранителна промишленост д-р Светла Чамова
Да, не може да има двойни стандарти. Да, има двойни стандарти и това не е нещо ново. Има случаи, в които търговецът поръчва стока с намалено съдържание на нещо, за да е малко по-евтина, така че това са неща, които трябва да се гледат когато се проверява.
Агенцията по храните прави проверка в момента , очаква се до края на юни да стане ясно дали на българския пазар се предлагат продукти от дадена марка с различни съставки и съотношение на съдържанието.
Ако такава практика бъде установена, ще бъде сезирана Европейската комисия.
Последвайте ни и в
Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!