Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Дулово подписа договор за строителство на пречиствателна станция

Договор за строителство на пречиствателна станция, доизграждане на канализацията и частична реконструкция на водопроводната мрежа в Дулово подписа днес в еко-министерството кметът на общината д-р Юксел Ахмед. Проектът е на обща стойност над 22 211 000 лв. Общинското съфинансиране е в размер на 8%. Ако се наложи, ще прибегнем и до нисколихвени кредити, каза за Радио Шумен д-р Ахмед. Обществената поръчка за избор на фирма-изпълнител ще е напълно прозрачна, заяви д-р Ахмед.
Преди няколко години община Дулово кандидатства с подобен проект, но той бе на стойност над 28 млн. лв. Заради него бившият кмет на Дулово Митхат Табаков беше подведен под отговорност за това, че приближени до него фирми бяха ангажирани с работата по проекта. В последствие разработката беше стопирана.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цветна гирлянда по Дунав

Голяма цветна гирлянда пуснаха в Дунав от остров Чайка край Силистра, съобщава БТА. Ритуалът се извършва традиционно в памет на покойни местни моряци и деятели на водните спортове. Инициативата се нарича "Плуване към спомена", а с едноминутно мълчание беше почетена паметта на повече от 140 души. Даден бе и рибен курбан.  Организатори на проявата..

публикувано на 26.08.24 в 13:42

Арестуваха домашен насилник

Досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда е образувано в РУ-Тутракан. Това съобщават от силистренската полиция. На 25 август около 09:45 часа в село Малък Преславец след подаден сигнал полицейски екип е установил 49-годишен, който наранил 29-годишна жена. Преди това двамата живеели на семейни начала. 

публикувано на 26.08.24 в 09:43

Къщичка на доброто

Благотворителна инициатива под наслов „Къщичка на доброто“ ще се проведе в Силистра. Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества, Превантивният център по зависимости и  отдел „Образование, култура и спорт“ към общината. Целта на акцията е да подпомогне семейства в неравностойно положение.  От днес до 29 август от 10:00 ч. до 15:00 ч. на..

публикувано на 26.08.24 в 09:18

Храмов празник

С тържествена Света литургия храмовия си празник отбелязва днес, на 25 август, Арменската Апостолическа Църква "Света Богородица" в Силистра. Литургията ще започне в 11:00 часа и ще бъде водена от духовенството на храма.  След празничната служба църковното настоятелство организира курбан за здраве, на който са поканени всички миряни.  Събитието..

публикувано на 25.08.24 в 10:52

Празник на водните лилии

Празник на водните лилии ще се проведе днес в местността „Блато Малък Преславец” край река Дунав.  Това е 15-тото му издание и се организира от кметството и читалището в село Малък Преславец и Община Главиница.  40 състава с около 500 участници от 22 читалища ще представят фолклорна програма на сцената на събитието. Домакините обещават и чудесни..

публикувано на 24.08.24 в 09:04

Момиче пострада тежко при катастрофа

15-годишно момиче е пострадало при пътно произшествие около 22:00 часа снощи по пътя между Тутракан и село Шуменци. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Детето е пътувало в лек автомобил „Ситроен“, шофиран от 58-годишен водач, който изгубил управлението и колата се преобърнала извън пътното платно.  При удара момичето..

публикувано на 23.08.24 в 10:14

Нов метод за заплащане на паркиране

Престоят на общински паркинги в Силистра вече може да се заплаща и мобилно, съобщават от общинската администрация. Въведен е нов метод за заплащане на паркиране чрез ложение URBO Parking. Чрез него граждани и гости на града могат да заплащат онлайн синя зона, да избират период на престой, както и да получат удобства като запомняне на това къде е..

публикувано на 22.08.24 в 14:56