Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 300 декара тревиста растителност са изгорели при пожара край Сребърна

Около 300 декара тревиста растителност са изгорели при възникналия пожар северно от резервата „Сребърна“, но огънят е овладян, съобщи началникът на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра комисар Румен Мъров.
В борбата с пламъците са се включили охранителите на резервата и гасаческа група от село Айдемир. Своевременно са взети мерки огънят да не се разпространи във вътрешността на резервата. Районът е оставен под наблюдение. Справка от охраната на резервата и от еко-инспекцията в Русе показва, че в „Сребърна“ няма нанесени щети. Огънят не е достигнал и колонията на къдроглавите пеликани. Няма и изгорели дървета.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов метод за заплащане на паркиране

Престоят на общински паркинги в Силистра вече може да се заплаща и мобилно, съобщават от общинската администрация. Въведен е нов метод за заплащане на паркиране чрез ложение URBO Parking. Чрез него граждани и гости на града могат да заплащат онлайн синя зона, да избират период на престой, както и да получат удобства като запомняне на това къде е..

публикувано на 22.08.24 в 14:56

Полицай застреля зет си по време на лов

Полицай застреля горски стражар със законно ловно оръжие по непредпазливост. Инцидентът се е разиграл в землището на община Дулово, област Силистра. След полунощ днес, по време на законен отстрел на вреден дивеч, 47-годишен мъж, служител в Районно управление на полицията в Дулово, прострелва в тялото 24-годишен стражар в Държавно ловно..

публикувано на 22.08.24 в 13:10

Полицай простреля стражар

Полицай простреля фатално стражар край дуловското село Колобър, научи Радио Шумен. Инцидентът е станал при нерегламентиран лов около 3:00 ч. тази сутрин. Горският стражар е работил в Държавното ловно стопанство „Каракуз“. От Областната дирекция на МВР в Силистра потвърдиха за трагичния инцидент, но отказаха да дадат подробна информация за..

публикувано на 22.08.24 в 11:55

Спасиха осем къщи от опожаряване

Осем къщи в село Долно Ряхово, смесена гора в района на село Алеково и 50 декара слънчоглед край село Сребърна са спасени от опожаряване. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. През изминалото денонощие огнеборци от Силистра, Тутракан и Главиница, както и доброволци от Алфатар са гасили 4 пожара. Причината за тях е човешка..

публикувано на 21.08.24 в 12:44

Сбиване на пътя

Проверка за нанесена средна телесна повреда се извършва в РУ-Дулово, информират от Областната дирекция на МВР-Силистра.  Произшествието е станало на 19 август в село Руйно. Засичане на пътя между два леки автомобила станало повод   за спречкване, прераснало в сбиване, при което на единия водач – 27-годишен, била причинена фрактура на черепа...

публикувано на 20.08.24 в 12:25

Дрогиран на пътя

Под въздействие на дрога 36- годишен управлявал лек автомобил „Пежо“, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Той бил спрян за проверка в неделя около 00:05 часа по бул. „Македония“ в Силистра.  Тестът за наркотици дал положителен резултат за кокаин.  Мъжът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в ареста на полицейското..

публикувано на 19.08.24 в 11:12

В ареста за наркотици

22-годишен е задържан за притежание на дрога, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  В петък в района на село Бабук при полицейска проверка в автомобила му „Фолксваген“ били намерени 4.5 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.  Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.08.24 в 11:09