Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Охраняват денонощно държавното ловно стопанство „Каракуз”

„Обявяваме нулева толерантност срещу бракониерите на територията на държавното ловно стопанство „Каракуз”, каза за Радио Шумен директорът Иван Гройчев. Той предупреди, че се извършва денонощна охрана на ловните райони и са въведени технически средства за заснемане. По този начин са хванати двама души, които са извършвали незаконен лов в база на стопанството и след обиск в домовете им е намерено незаконно оръжие. Съставени са актове по Закона за лова и дивеча.
За тази година по Закона за горите са съставени 44 акта срещу нарушители, допълни Гройчев. През април предстои съвещание в Русе, съвместно с ловните сдружения, за да се обсъдят мерки срещу бракониерския лов и нерегистрираните ловни кучета.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецакция в Силистренско

Мащабна полицейска операция се провежда днес в Силистренска област. Проверката се извършва от мобилни екипи и на няколко изградени контролно-пропускателни пункта. Със свои сили участва и Зоналното жандармерийско управление – Русе. Акцията се провежда във връзка с Деня без загинали на пътя – 18 септември. Следи се за спазване на правилата за..

публикувано на 18.09.24 в 14:12

Баба Илийка на 100

Илийка Калинова Гичева е най-възрастната жителка на тутраканското село Белица. Родена на 17 септември 1924 година, днес тя чества 100-годишен юбилей. Кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, зам.-кметът Васил Дойнов и директорът на Дирекция „Образование, култура, спорт и младежки дейности” Сашка Атанасова уважиха празника на..

публикувано на 17.09.24 в 13:50
Община Главиница

Санират сгради в Главиница

Извънредна общинска сесия предстои в Главиница от  10:00 часа днес.   Съветниците трябва да приемат решение за издаване на запис на заповед от кмета на община Главиница в полза на ДФ „Земеделие“, обезпечаващ авансово плащане за проект за енергийна ефективност на сгради, общинска собственост, на територията на общината.   Ще бъде д опълнена и..

публикувано на 17.09.24 в 08:46
Снимката е илюстративна, архив.

Спасиха къща от огъня

Късо съединение причинило пожар в къща в село Добротица на 15 септември, съобщават от силистренската полиция. Екип на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра се отзовал на сигнал, получен около 17:00 часа.  Огнеборците загасили пожара.  Изгорели са битова техника, покъщнина и пчелни кошери, но е спасена къщата...

публикувано на 16.09.24 в 10:58

Пиян-залян на пътя

С 2,75 промила алкохолно съдържание 60-годишен управлявал лек автомобил „Фолксваген“. Това съобщават от силистренската полиция. Той бил засечен от полицейски служители на 15 септември около 23:00 часа в района на Тутракан. Тестван е с дрегер. Отказал е да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство...

публикувано на 16.09.24 в 10:51

Задържаха майката на изоставеното бебе

Задържаха 43-годишна жена от дуловското село Водно, изоставила новороденото си бебе в храсти в района, съобщава Нова телевизия, като се позовава на Окръжната прокуратура. Жената отрича да е майка на момченцето, но първоначален медицински преглед доказва, че жената наскоро е раждала.  По-рано днес беше установено, че детето е било оставено в..

публикувано на 13.09.24 в 15:35

В очакване на първия звънец

Няма продължаващи сериозни ремонти в училищата на област Силистра, които да изискват преместване на учебния процес. Това съобщават от Регионалното управление на образованието.  Новата учебна година в областта ще открият 41 училища, 23 детски градини, 4 центъра за личностно развитие и един специализиран център. Няма закривани и преобразувани..

публикувано на 13.09.24 в 12:18