Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраняват движението на тежкотоварни автомобили по главните пътища за Великденските празници

Забрана за движение на тежкотоварни автомобили по главните пътища на страната ще влезе в сила за предстоящите Великденски празници, съобщиха от Министерството на транспорта. Движението на ТИР-овете ще бъде спряно в деня преди празника и в последния почивен ден в часовете от 16,00 до 22,00. Работи се за създаване на необходимата инфраструктура, за да се въведе целогодишна забрана за всички почивни дни, допълват от ведомството. Очаква се това да стане от септември 2013 г. В момента на територията на страната има 94 паркинга за тежкотоварни автомобили, но малка част от тях отговарят на изискванията за сигурност и битови условия. Има и около 20 критични участъка, където тежкотоварните автомобили и земеделската техника редовно причиняват задръствания и опасност от пътно транспортни произшествия, информират от ведомството.
Забраната за движение на тежкотоварните автомобили в летните месеци ще е в сила от 20 май до 30 септември всеки петък и неделя от 16,00 до 22,00 ч.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътищата в региона са проходими при зимни условия

Пътищата в СИБ са проходими при зимни условия, съобщиха от Областните пътни управления в региона. В Силистренско пътните настилки са заснежени и частично заледени, но се обработват от 18 машини. Времето там е ясно, тихо, видимостта е добра. Температурите са от минус 16 до минус 12 градуса. В Търговищко температурите тази сутрин са в широк..

публикувано на 21.01.16 в 07:26

Ремонтите по пътищата в Североизтока

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ С цел осигуряване на по-висока безопасност се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника в последния работен ден..

обновено на 18.11.15 в 13:27

Пътищата в Североизточна България - 10 август

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ При температури над 35 градуса се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13 ч. до 21 ч. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния..

публикувано на 10.08.15 в 08:57

Информация за пътищата в Североизточна България

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ При температури над 35 градуса се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13 ч. до 21 ч. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото..

публикувано на 05.08.15 в 10:01

Информация за пътищата в Североизтока

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ При температури над 35 градуса се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13 ч. до 21 ч. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото..

публикувано на 04.08.15 в 09:02

Състояние на пътищата - 3 август

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ При температури над 35 градуса се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13 ч. до 21 ч. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на..

публикувано на 03.08.15 в 08:19

Пътищата в Североизточна България - 31 юли

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ С цел осигуряване на по-висока безопасност, до 15 септември, всеки петък от 17 ч. до 20 ч. се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и..

публикувано на 31.07.15 в 09:05