Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха решението на съда за прекратяване на делото за несъстоятелност на ТЕЦ-Шумен

Снимка: Архив
Варненският апелативен съд отмени решението на Шуменския окръжен съд за прекратяване на делото за несъстоятелност на местната „Топлофикация“. Това стана след жалба на „Българгаз“ ЕАД, което има да взема от ТЕЦ-а над 18 млн. лв. Делото бе спряно за 4 месеца, а после през февруари тази година шуменските магистрати го прекратиха, заради стартиралата процедура по приватизация. Шуменският съд отсъдил в разрез с разпоредбите на Търговския закон. „Производство по несъстоятелност на дружеството не може да бъде спирано, нито прекратявано по несъстоятелност по аргумент за противното от ал. 3. Производството по несъстоятелност може да бъде прекратено само на предвидените в Търговския закон основания - ако всички кредитори с приети вземания бъдат изцяло удовлетворени“, се казва в определението на Варненския апелативен съд. Той връща делото на шуменския съд за възобновяване на производството по несъстоятелност.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два месеца село без вода

От средата на юли в шуменското село Костена река нямат вода. От ВиК - Шумен обясняват, че дебитът и на трите каптажа, от които се водоснабдява селото, е спрял. Причините все още се изясняват, каза за Радио Шумен кметският наместник Светлана Маркова. "Трябва подмяна на водопроводната мрежа и намиране на нови водоизточници. Водата не..

публикувано на 19.09.24 в 15:37

Честваме Деня на независимостта

Концерти и пресъздаване на жива картина са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България. В празничния 22 септември Симфониета – Шумен, Смесен хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ ще изнесат съвместен концерт под мотото: „116 години независимост“. Началото..

публикувано на 19.09.24 в 14:59
Арх. Валери Колев

Връщат славата на героите

Около 180 000 лева са нужни, за да бъде възстановен паметникът портал на Седми пехотен преславски полк в Шумен. Дарителската кампания започва от днес, каза Владимир Йолов. Той е част от инициативния комитет, който иска да възстанови паметта за над 2000 войници, загинали в името на България. Монументът е издигнат през 1927 година в района на пл...

публикувано на 19.09.24 в 13:53

Детска полицейска академия

В академията ще се обучават възпитаници на ДГ „ Дружба“ в Шумен. През двугодишния обучителен период ще се запознаят с основните функции на областните структури на МВР, ще разширят и затвърдят знанията си по пътна безопасност, пожарна безопасност, екология, взаимопомощ и добротворство. С помощта на педагози и полицейски служители ще развият умения за..

публикувано на 19.09.24 в 13:06

48% заетост в Шуменско

62.5 хил. e общият брой на заетите в област Шумен през второто тримесечие на годината, съобщават от Отдел „Статистически изследвания - Шумен“. От тях малко над 34 хил. са мъже, а 28.5 хил. са жени.  За периода коефициентът на заетост за населението от 15 до 64 навършени години е 48.3% (при 53.2% за страната). По брой на заетите лица област Шумен..

публикувано на 19.09.24 в 12:59

Пръскат срещу комари

Третиране срещу комари ще проведе утре вечер община Шумен, съобщават от общината. Обработките ще са с агрегати за топъл и студен аерозол, като ще се използва препарата Цитрол 10/4 УЛВ. Ще се пръска на 20 срещу 21 септември от 22:00 до 6:00 часа в следните райони: град Шумен, кв. „Дивдядово“, около Стария град, туристическите заслони на..

публикувано на 19.09.24 в 11:33

Дрогиран катастрофира на АМ "Хемус"

24-годишен мъж от Аксаково дал положителна на амфетамин и канабис проба след проверка като участник в пътнотранспортно произшествие.  Инцидентът възникнал малко след 8:00 часа вчера на АМ „Хемус“ в посока към Нови пазар. Водач на "Фолксваген Крафтър“ със софийска регистрация застигнал и ударил движещия се пред него товарен автомобил МАН.  Двамата..

публикувано на 19.09.24 в 09:28