Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес Варненският апелативен съд ще се произнесе по делото „Килърите”

Варненският апелативен съд ще се произнесе по делото „Килърите” днес в 14 ч., съобщиха от съда. На последното заседание миналата седмица подсъдими и защитници нарекоха процеса политически, а показанията на редица ключови свидетели, които са от криминалния контингент, са били манипулирани и изтъргувани, считат обвиняемите.

Припомняме, че Шуменският окръжен съд наложи три доживотни присъди без право на замяна за Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов - Кеца и Георги Вълев. Янко Попов - Туцо е с наказание 17 години затвор, Райчо Стойнев получи 15 години ефективна присъда, а Петър Атмаджов – 4 години. Групата е обвинена в три убийства, палежи и побои.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пръскат срещу комари

Третиране срещу комари ще проведе утре вечер община Шумен, съобщават от общината. Обработките ще са с агрегати за топъл и студен аерозол, като ще се използва препарата Цитрол 10/4 УЛВ. Ще се пръска на 20 срещу 21 септември от 22:00 до 6:00 часа в следните райони: град Шумен, кв. „Дивдядово“, около Стария град, туристическите заслони на..

публикувано на 19.09.24 в 11:33

Дрогиран катастрофира на АМ "Хемус"

24-годишен мъж от Аксаково дал положителна на амфетамин и канабис проба след проверка като участник в пътнотранспортно произшествие.  Инцидентът възникнал малко след 8:00 часа вчера на АМ „Хемус“ в посока към Нови пазар. Водач на "Фолксваген Крафтър“ със софийска регистрация застигнал и ударил движещия се пред него товарен автомобил МАН.  Двамата..

публикувано на 19.09.24 в 09:28

Иззеха тютюн без бандерол

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ иззели тютюн без акцизен бандерол, съобщават от шуменската полиция. Вчера бил приет сигнал, че мъж от Шумен извършва нерегламентирана търговска дейност - съхранявал и разпространявал стоки без акцизен бандерол. Около 16:00 часа екип на РУ - Шумен спрял за проверка лек автомобил..

публикувано на 19.09.24 в 09:15
Наводнени ниви

6 милиона за земеделски стопани

90 заявления за засегнати ниви от природни бедствия са били подадени в Областната служба по земеделие в Шумен. По-голяма част от тях – 60, са от земеделски стопани, чиито ниви са били засегнати от опустошителната градушка на 12 юни, каза за Радио Шумен старши експертът Петя Янева. Комисия е обходила терените и са издадени 8 констативни протокола..

публикувано на 19.09.24 в 08:36

Поскъпва абонаментът за паркиране

Повишават цените на абонаментното паркиране в Шумен. Това е едно от предложенията, което бе подкрепено от икономическата и бюджетната комисия към Общинския съвет на Шумен. Според администрацията увеличението на абонамента не е голямо и няма да има сериозен финансов ефект, но ще бъде дисциплиниращо за собствениците, които си оставят колите за 8 и..

публикувано на 18.09.24 в 16:27

Разпределиха местата в СИК

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите избори. 127 са избирателните секции, членовете на СИК са общо 1095 души. При разпределението на местата общинската администрация се е съобразила със законовите норми. По предварителното разпределение, с което..

публикувано на 18.09.24 в 14:21

Пускат водата довечера

По график се извършват дейностите по присъединяването към новоизградения довеждащ водопровод от яз. "Тича", заради които днес Шумен, Велики Преслав и Търговище са без вода. Това съобщи за Радио Шумен главният инженер на ВиК - Шумен Антон Стефанов.  Очаква се работата да приключи до 17:00 ч. и да започне пускането на водата от язовира. Към 22:00 ч...

публикувано на 18.09.24 в 14:07