Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определиха таксата за предучилищните групи в търговищките села

За дете от предучилищна група по селата ще се плаща по 1 лев за храна на ден, решиха на сесия общинските съветници в Търговище. За общинския център сумата е 1,40 лв. Без промяна остават максималните цени за таксиметров превоз. Превозвачите нямат възражения максималната цена да остане 1.20 лв. на километър през деня и 1.30 лв. през нощта. Съветниците решиха още да бъдат заделени пари от местния бюджет за изготвянето на проект за реставрация на Хаджи Ангеловата къща, където се помещава етнографската експозиция на историческия музей. Пред съветниците ръководителят на проекта по подмяна на ВиК мрежата в Търговище Милко Петров призова за още търпение. Така той отговори на питането на общинския съветник Сунай Хасанов - докога гражданите ще търпят разкопаването на улиците и необезопасените ями в града.
Представители на надзорната фирма ще отговарят пред общинските съветници на заседанието през май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарение за музея

Лични вещи, снимки и документи, принадлежали на двамата диригенти от Търговище Донка и Борислав Хаджийски получи търговищкият музей. Те са създатели на училищния пионерски хор при II ЕСПУ „Стефан Куцаров”, днешното Второ СУ „Проф. Никола Маринов” и на Представителния женски хор „Златна лира”.  Дарението включва грамоти, медали, сценични костюми, вещи,..

публикувано на 01.10.24 в 11:03

Профилактика на предавател

Днес от 9:00 до 17:00 часа ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателя за град Търговище на честота 94.0 MHz, излъчващ програмата на Радио Шумен. В посочения период са възможни прекъсвания на сигнала. Може да ни слушате на честота 87.6 MHz, или онлайн   https://binar.bg/radio-shumen/ .

публикувано на 01.10.24 в 08:15

Подкрепят местни инициативи

Седем проекта са одобрени за финансиране по Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи в Търговище. Те са свързани с ремонти на тротоари, градински и паркови пространства, детски съоръжения за игра, купуване и монтиране на парково оборудване и други.  Одобрените проекти са на читалищата в селата Давидово и Буховци, на сдружение на собствениците..

публикувано на 30.09.24 в 14:07

Мъж загина в огъня

79-годишен мъж е загинал при пожар, съобщават от търговищката полиция. Пожарът е лумнал в събота следобед в тревните площи в двора на къщата му в с. Моравица, община Антоново. Причината е неправилно боравене с открит огън.  Обгорели от огъня са около 200 кв. м сухи треви. Пожарът е погасен от противопожарен екип от Антоново. Спасени са..

публикувано на 30.09.24 в 11:00

Удар в електрически стълб

55-годишен пиян водач, причинил катастрофа, е задържан за 24 часа в Районното управление на МВР в Търговище, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 10:30 ч. вчера на входа на село Дралфа. Правоспособният 55-годишен водач, управлявайки влекач „Скания“ с прикачено полуремарке – фирмена собственост, движейки се с несъобразена скорост, е изгубил..

публикувано на 27.09.24 в 12:35

Бой пред заведение

Двама мъже се биха пред заведение в с. Камбурово, община Омуртаг, съобщават от търговищката полиция. Двамата били от селото - на 45 и на 38 години. Между тях възникнал скандал. По-възрастният ударил съселянина си и му е избил зъб.  По случая е образувано досъдебно производство

публикувано на 26.09.24 в 14:05

Бившият кмет на Омуртаг пак под домашен арест

Апелативният съд във Варна отмени наложената от Окръжен съд - Търговище мярка "парична гаранция" на бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов и потвърди оставането му под домашен арест, съобщиха от Окръжния съд в Търговище. Бившият кмет на Омуртаг е обвинен за участие в организирана престъпна група, а на 16 септември Търговищкият окръжен съд го пусна под..

публикувано на 26.09.24 в 12:18