Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са милионерите в Разградско според данните от данъчните декларации

Над 7000 са подадените данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица в НАП Офис Разград през данъчната кампания 2014 г. , като продължават да пристигат данъчни декларации по пощата. Това заяви Йордан Йорданов -началник на отдел „Услуги за клиенти” и уточни, че това не е окончателният им брой.
През тази кампания 264 физически лица, които нямат задължения към държавата са получили надвнесените си данъци в рамките на седем дни от датата на подаване на декларациите си. От обработените до момента в НАП Офис Разград  данъчни документи, става ясно, че  двама души са декларирали доходи над милион лева. Те са посочили  в Приложение 2 доходи от стопанска дейност като едноличен търговец. Единият е декларирал доходи за над 2,5 млн. лв., а другият  е вписал във формуляра доходи  над 1 млн. и 300 хил.лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Училище, здравей!

Изложба „Училище, здравей!“ в Разград представя учебници по различни предмети, помагала и учебни тетрадки от 60-те години на миналия век до 2000 година. Експозицията дава възможност да се проследи как се променя видът и съдържанието на изучаваните предмети през годините. Тя е подредена в централното фоайе на Регионалната библиотека „Проф. Боян..

публикувано на 12.09.24 в 14:06

Иззеха незаконно оръжие

44-годишен мъж от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие. Това съобщават от разградската полиция. Първоначално сигналът е бил за домашно насилие. Полицаите са започнали незабавно оперативно-издирвателни действия. В имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито..

публикувано на 12.09.24 в 10:56

Тетрадки за стара хартия

Близо 200 кг хартия за рециклиране предадоха децата на Разград в акцията „От забравени страници към нови възможности“. Тя бе организирана от Регионалния исторически музей.  Предложението към децата и техните родители бе в навечерието на новата учебна година да разчистят ученическите бюра от ненужните им от предходни учебни години тетрадки, както..

публикувано на 11.09.24 в 13:19

Кражба на лекарства и пари

Найлонов плик с лекарства и 200 лева били отнети от 72-годишен разградчанин. Инцидентът станал на 10 септември около 7:30 часа. Това съобщават от разградската полиция. Потърпевшият съобщил за случилото, като лично отишъл в полицейското управление в Разград. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия. Установено е, че извършител..

публикувано на 11.09.24 в 10:58

Хайде на панаир!

31-вото издание на традиционния Есенен панаир в Разград започва днес и продължава до 17 септември Той ще се проведе в градския парк. Кметът на община Разград Добрин Добрев увери, че тази година той ще е още по-разнообразен.  По алеите на парка ще бъдат подредени щандове на 65 фирми. Най-много са тези от Разград, но ще има и търговци от над 17..

публикувано на 11.09.24 в 08:27

Деца на пътя

За седмица на детска пътна безопасност е обявен периодът от 16 до 22 септември, а 18 септември - за Ден без загинали на пътя, съобщават от Областната дирекция на МВР Разград.  Данните за пътнотранспортния травматизъм в периода 1 юни – 30 август 2024 година сочат, че на територията на Разградска област са станали 9 произшествия с деца, при които 3..

публикувано на 10.09.24 в 15:24

Разкопки в Сборяново

Започнаха археологическите проучвания на ранносредновековното селище в местността Петрова нива в Археологическия резерват „Сборяново“. Разкопките се провеждат за 16-та поредна година. Финансирането е осигурено от Министерството на културата, Историческия музей в Исперих и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.  Ръководител на проучванията е..

публикувано на 10.09.24 в 15:01