Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха пиян шофьор в района на учебно заведение в Силистра

Водач с близо 3 промила алкохол е задържан в района на учебно заведение в Силистра, информират от полицията. Около 8 часа тази сутрин пътни полицаи, контролиращи движението по улица „Седми септември”, забелязали лек автомобил „Опел Вектра”, който преминал през пешеходна пътека, без да пропусне стъпилите на нея ученици. След като автомобилът бил спрян, се оказало, че 39-годишният водач не носи документи и шофира с 2.85 промила алкохолно съдържание, отчетени с дрегер. Нарушителят отказал да даде кръвна проба за химичен анализ, задържан е за 24 часа. Съставен му е акт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на хляба

Празник на хляба, песента и танца с изложение се открива тази вечер от 18:00 часа на площада в Силистра, съобщиха от общинската администрация. Събитието е подготвено от читалищата в общината.  На изложението ще бъдат показани хляб и хлебни изделия, които са направени по автентични български рецепти. По традиция ще бъдат представени и сечива за..

публикувано на 12.09.24 в 08:55

Кампания и в Тутракан

Информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението „еЗдраве“ започна и в Силистренска област. Служителите на РЗИ днес са в Тутракан. Изнесеният офис се намира на откритата сцена в парк „Христо Ботев“ и очаква хората до 16:00 часа.  Всеки български гражданин разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до:..

публикувано на 11.09.24 в 14:23

Отново дрогиран на пътя

50-годишен е задържан, след като е установен да шофира след употреба на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Вчера той управлявал лек автомобил „Опел“ по ул. „Петър Бояджиев“ в Силистра и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на канабис.  Отказал е да даде кръвна..

публикувано на 11.09.24 в 09:46

2 милиона за ново осветление

  С 2 млн. лева, отпуснати от държавата ще бъде подменено уличното осветление в община Дулово. Администрацията има спечелен проект, предстои подписването на договор, каза кметът Невхис Мустафа. "В края на 2023 година имаше аварии след бурите, а те бяха много сериозни. Имаше скъсани кабели, затова благодаря на електроразпределителното..

публикувано на 10.09.24 в 09:58

Пиян без книжка катастрофира

45-годишен е задържан, след като катастрофирал в нетрезво състояние. Това съобщават от силистренската полиция. Произшествието е станало на 9 септември около 23:00 часа по пътя между селата Алеково и Бистра. Мъжът с лек автомобил „Опел“ отнел предимство на влекач и последвал удар, при който са причинени материални щети, но няма пострадали...

публикувано на 10.09.24 в 09:21

Пожар край Пожарево

Пожарникари от Тутракан и горски служители загасили низов горски пожар в района на село Пожарево, станал вчера следобед след небрежна работа с огън.  Огънят се разпрострял и унищожил ниска растителност, сухи треви и храсти на площ от 100 дка в гората.  След потушаването му са спасени 280 дка гора и 100 дка посеви.

публикувано на 09.09.24 в 11:37

Благодарност за пътен полицай

В една от социалните мрежи гражданка благодари на пътен полицай от РУ-Тутракан, оказал ѝ помощ при затруднение на пътя. За броени часове публикацията набра голяма популярност. Това съобщават от силистренската полиция. Случката се разиграва в неделя, когато жената пътува с болната си майка от Русе за Силистра и малко преди Тутракан спуква гума...

публикувано на 09.09.24 в 11:24