Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данните за качеството на водата в Шумен - ежедневно в интернет

Регионалната здравна инспекция вече публикува на сайта си ежедневна и ежеседмична информация за качеството на водата в Шумен. Тази мярка е част от инициативата на Икономическата комисия към Общинския съвет в Шумен. Според пробите, направени днес, мътността на водата, която тече от чешмите в града, е приемлива. Остатъчният хлор е в границите на допустимото. Утре в Община Шумен ще има извънредно заседание на Икономическата комисия, на което съветници и експерти  ще обсъдят отново проблемите с водата в Шумен. В работата на заседанието ще се включат управителят на ВиК - Шумен Красимир Марков, представители на администрацията и Асоциацията по ВиК. Срещата започва в 14,30 ч.в зала 203 на местната администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пак не избраха обществен посредник

За пореден път общинските съветници не избраха обществен посредник на Шумен. След тайно гласуване нито един от кандидатите не успя да събере необходимите 27 гласа „за“. За позицията се бориха трима кандидати - Дияна Стефанова, Таня Христова и Стоян Стоянов.  В тайното гласуване днес участваха 40 съветници.   Изборът премина в два тура, като в..

публикувано на 26.09.24 в 15:54

Уроци по пътна безопасност

Беседите по пътна безопасност в училищата в Шумен с първокласниците продължават. Днес пътните полицаи Йоана Йорданова и Николай Николов се срещнаха с ученици от СУ “Йоан Екзарх Български“, СУ „Панайот Волов“ и СУ “Сава Доброплодни“.  Първокласниците бяха запознати с основни правила  за безопасност на пътя. Полицейските служители обърнаха внимание..

публикувано на 26.09.24 в 15:31

Д-р Арнаудов отново шеф на КОЦ - Шумен

Досегашният управител на Комплексния онкологичен център в Шумен д-р Свилен Арнаудов ще управлява лечебното заведение втори мандат. Това стана ясно, след като Общинският съвет гласува решението на комисията, провела конкурса за шеф на Онкоцентъра.  21 общински съветници подкрепиха преназначаването на управителя. "За" гласува и общинската съветничка Емне..

публикувано на 26.09.24 в 12:58

По-скъпо паркиране в Шумен

1.20 лв. на час ще струва паркирането в платените зони в Шумен. Решението беше взето на сесията на Общинския съвет днес и влиза в сила след 14 дни. Предложението на Икономическата комисия услугата да поскъпне с 20 стотитнки бе подкрепено от 26 гласа "за", 12 съветници бяха против и само 1 се въздържа. "Покачването на цените не..

публикувано на 26.09.24 в 10:56

Полицаите в помощ на общината

Пътните полицаи при Областната дирекция на МВР също да имат право да налагат контрол по Наредба 1, която следи за реда и спокойствието в общината, това реши на днешното си заседание Общинският съвет.  „От момента, в който е приета Наредба №1, контролът се осъществява от кмета, а кметът го възлага чрез длъжностните характеристики на служителите по..

публикувано на 26.09.24 в 10:31

Барака и изба горяха

Два пожара са погасени вчера, съобщават от шуменската полиция. Малко след 13:00 часа е приет сигнал за пожар в избено помещение на ул. „Цар Освободител“ в Шумен. На място огнеборците погасили пламъците с помощта на 200 л вода. Няма загуби. След половин час е получено съобщение за пожар в барака на ул. “Университетска“ в града. Пламъците били..

публикувано на 26.09.24 в 08:59

Среща за развитие на туризма

Възможностите за лечебен и СПА туризъм в Мараш обсъдиха кметският екип на Шумен и представител на PKF Hospitality Group. Работната среща, свързана с концепцията и плана за развитие на туризма в Шумен и региона, се проведе с акцент върху възможностите за развитие на района около минералния извор в селото, съобщиха от общината.  „Общинската..

публикувано на 26.09.24 в 08:48