Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разрушават изоставени постройки в Търговище

Снимка: Венелина Попова

Започва разрушаване на изоставени бетонови постройки квартал „Запад” 2 в Търговище. Постройките са между блоковете 37, 38, 39 и 40. От общинската администрация уточняват, че премахването е заради предстоящото благоустрояване на квартала. То ще започне през август и е по проект „Развитие, обновяване и модернизация на градската среда” по Оперативната програма „Региони в растеж”. Събарянето на сградите стартира тази седмица и ще бъде изпълнено от Общинското предприятие БКС. На мястото им ще бъде изградена спортна площадка. Обновяването на зони от квартала ще обхване площ от 35 дка. Ще се извърши ремонт на вътрешната улична мрежа и тротоарите, ще се изградят нови паркинги, спортни съоръжения, включително площадка за волейбол и баскетбол, маси за тенис и други.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече вода за Омуртаг

Повече литри вода са осигурени за Омуртаг. Това съобщи Магдалена Славова от гражданското сдружение “Вода за Омуртаг” . От днес вечерното водоподаване за града се удължава и става от 17:00 до 22:00 ч.  Това става възможно, след като беше включена нова реновирана вътрешна водопроводна мрежа (ВВМ) в “Ниска зона” на Омуртаг. Потребителите вече са..

публикувано на 12.09.24 в 10:42

Двойно по-малко първокласници

Почти два пъти по-малко са първокласниците тази учебна година в сравнение с миналата в община Антоново. За първи път в класните стаи ще влязат едва 17 деца. Общият брой на записаните ученици в четирите училища в общината е 242. Това съобщиха за БТА от общинската администрация.    Отчетлива разлика се наблюдава при записаните първокласници. При 31..

публикувано на 12.09.24 в 09:13

Пробация за бой над деца

Шест месеца пробация и три години без право да упражнява професията си получи медицинска сестра от детска ясла в Търговище.  Медицинската сестра беше обвинена от Районната прокуратура в града, че при изпълнение на служебните си задължения е причинила болка и страдание на седем деца. Споразумението не подлежи на обжалване.  Във връзка със същия..

публикувано на 11.09.24 в 16:21

Книга от кмета

Книга с приказки от кмета на община Попово ще получат всички първокласници, съобщиха от местната администрация. Училищният звънец ще удари за първи път за 179 деца, а заедно с тях в класната стая ще влязат общо 2267 ученици, информира БТА.  Според справка на общинското звено „Образование“, учениците в региона са повече в сравнение с..

публикувано на 11.09.24 в 09:35

Кампания в Попово и Омуртаг

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище започва информационна кампания за популяризиране на използването на електронното здравно досие и мобилното приложение "еЗдраве" в Попово и в Омуртаг. Инициативата е съвместна с представители на „Информационно обслужване“ АД, съобщиха от ръководството на здравната инспекция.  Изнесената кампания ще се..

публикувано на 11.09.24 в 08:42

3500 лева от Фонд "Инвитро"

Двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище могат да подават заявления във втория прием за финансово подпомагане. Документи се приемат до 4 октомври в Центъра за административно обслужване на общината.  Одобрените кандидати вече могат да получат до 3500 лв. за изследвания и инвитро процедури. Това е с 1000 лв. повече след приетите в началото..

публикувано на 10.09.24 в 08:39

Обновяват детски площадки

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище, съобщават от общината. В ход е ремонт на поредна детска площадка в града.  На Общинското предприятие „Флора“ е възложено обновяването на зоната за игра до блока ул. „Кюстенджа“ № 79. В момента служителите премахват старите детски съоръжения. На тяхно място ще бъдат поставени нови люлки,..

публикувано на 10.09.24 в 08:29