Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебната година започва с урок по безопасност

Новата учебна година в НУ "Илия Р. Блъсков" в Шумен ще бъде открита от 11:00 часа с първи урок по безопасност. На него са поканени шуменският пилот Христо Манолов, който ще дойде със състезателен автомобил. Той и служител на Пътната полиция ще припомнят на децата основните правила за безопасно придвижване до училище и към дома. На всички първокласници в Шумен ще бъдат раздадени брошурки с правилата на малкия пешеходец. На учениците в НУ "Илия Р. Блъсков" ще ги раздадат Христо Манолов и инсп. Мирослав Миронов от Пътна полиция. Всички останали ще бъдат раздадени на първокласниците със съдействието на РУО - Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преструктурирането на Дома в Черни връх е в ход

В четири защитени жилища и един център ще бъдат преместени настанените в Дома за възрастни хора с психични разстройства в смядовското село Черни връх. Според плана за действие за прилагане на Националната стратегия за дългосрочни грижи в периода 2022-2027, съществуващите в момента специализирани институции за хора с психични..

публикувано на 21.08.24 в 17:03

Отново благодарности към полицията

Благодарствено писмо е получено в Областната дирекция на МВР- Шумен с благодарности към служители на сектор „Пътна полиция“. Писмото е от Красимира Петрова. Жената описва случай, в който при инцидент на пътя, след като била блъсната от друг лек автомобил водачът напуснал произшествието. Тя пътувала с 88-годишната си майка. „Бях уплашена от..

публикувано на 21.08.24 в 15:34

Задържаха производител на дрога

Производител на дрога задържаха криминалисти от Разград, съобщават от Областната дирекция на МВР. Специализираната полицейска операция днес е проведена на два адреса в Лудогорския център. В апартамент, обитаван от 39-годишен мъж, са намерени и иззети 80 грама марихуана и семена от канабис. Извършено е и претърсване в къща, собственост..

публикувано на 21.08.24 в 14:39

Топъл обяд за 100 души

Нова благотворителна инициатива за подпомагане на хора в неравностойно положение започва Фондацията „Лазар Ивилинов Тодоров“. Идеята е да бъде осигурен безплатно топъл обяд за 100 души в Шумен, които изпитват затруднения в ежедневието си.  Храната ще бъде приготвена в съответствие с всички хранителни изисквания и стандарти от фирма-партньор на..

публикувано на 21.08.24 в 12:33

Иззеха антични предмети от частен имот

Предмети с вид на културно-исторически ценности и металдетектор са иззели от частен дом служители на Районното управление в Каолиново . Това съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. В сутрешните часове служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР са извършили проверка по сигнал. В..

публикувано на 21.08.24 в 11:43

1773 лв. средна заплата в Шуменско

1773 лв. е средната брутна месечна работна заплата в област Шумен за юни. Тя е по-ниска от тази през май със 193 лв. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Шумен“. Средната брутна заплата в шуменска област остава по-ниска от тази за страната, която за юни е 2 276 лева, и заема 14-то място сред 28-те области на..

публикувано на 21.08.24 в 11:34
ЧСИ Ясен Бойчев

Идват да проверяват ЧСИ Ясен Бойчев

Съвместна проверка с Министерството на правосъдието ще организира Камарата на частните съдебни изпълнители в кантората на шуменския частен съдебен изпълнител Ясен Бойчев. Вчера в Шумен бе организиран протест, на който дузина граждани обявиха, че се чувстват жертви на незаконни действия от страна на Бойчев. Те представиха документи и копия на писма,..

публикувано на 21.08.24 в 10:05