Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха съпруга на жестоко убитата в Окорш

Снимка: БГНЕС
Обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен начин повдигна Окръжната прокуратура в Силистра срещу 69-годишния Джебраим Салиев от дуловското село Окорш. Както Радио Шумен съобщи вчера, съседи намериха тялото на убитата му съпруга. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна, съобщи зам.- окръжният прокурор Ивелин Чафаланов. Той поясни, че са назначени експертизи, едната от които трябва да докаже дали задържаният по случая е имал проблеми с алкохола и психични отклонения. Ако експертизата докаже, че има психични отклонения, той най-вероятно ще бъде настанен за лечение в психиатричната болница в Ловеч, коментираха за Радио Шумен юристи от Силистра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Баба Илийка на 100

Илийка Калинова Гичева е най-възрастната жителка на тутраканското село Белица. Родена на 17 септември 1924 година, днес тя чества 100-годишен юбилей. Кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, зам.-кметът Васил Дойнов и директорът на Дирекция „Образование, култура, спорт и младежки дейности” Сашка Атанасова уважиха празника на..

публикувано на 17.09.24 в 13:50
Община Главиница

Санират сгради в Главиница

Извънредна общинска сесия предстои в Главиница от  10:00 часа днес.   Съветниците трябва да приемат решение за издаване на запис на заповед от кмета на община Главиница в полза на ДФ „Земеделие“, обезпечаващ авансово плащане за проект за енергийна ефективност на сгради, общинска собственост, на територията на общината.   Ще бъде д опълнена и..

публикувано на 17.09.24 в 08:46
Снимката е илюстративна, архив.

Спасиха къща от огъня

Късо съединение причинило пожар в къща в село Добротица на 15 септември, съобщават от силистренската полиция. Екип на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра се отзовал на сигнал, получен около 17:00 часа.  Огнеборците загасили пожара.  Изгорели са битова техника, покъщнина и пчелни кошери, но е спасена къщата...

публикувано на 16.09.24 в 10:58

Пиян-залян на пътя

С 2,75 промила алкохолно съдържание 60-годишен управлявал лек автомобил „Фолксваген“. Това съобщават от силистренската полиция. Той бил засечен от полицейски служители на 15 септември около 23:00 часа в района на Тутракан. Тестван е с дрегер. Отказал е да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство...

публикувано на 16.09.24 в 10:51

Задържаха майката на изоставеното бебе

Задържаха 43-годишна жена от дуловското село Водно, изоставила новороденото си бебе в храсти в района, съобщава Нова телевизия, като се позовава на Окръжната прокуратура. Жената отрича да е майка на момченцето, но първоначален медицински преглед доказва, че жената наскоро е раждала.  По-рано днес беше установено, че детето е било оставено в..

публикувано на 13.09.24 в 15:35

В очакване на първия звънец

Няма продължаващи сериозни ремонти в училищата на област Силистра, които да изискват преместване на учебния процес. Това съобщават от Регионалното управление на образованието.  Новата учебна година в областта ще открият 41 училища, 23 детски градини, 4 центъра за личностно развитие и един специализиран център. Няма закривани и преобразувани..

публикувано на 13.09.24 в 12:18

Намериха бебе в тревата

Новородено бебе беше намерено в дуловското село Водно. Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство по случая. На 12 септември 2024 г. малко след 12:00 часа в Областната дирекция на МВР в Силистра е получен сигнал за бебе, изоставено в тревните площи между къщите в дуловско село. На място незабавно са изпратени..

публикувано на 13.09.24 в 11:13