Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят стопани на подлезите в Шумен

Между 600 000 и 800 000 лева са необходими за основен ремонт на подлезите в Шумен. Това се казва в отговор на кмета Любомир Христов на питане, което е отправено от общинския съветник Добромир Драев. През миналата година от общинската администрация са направили оглед на всички пешеходни подлези в града, сред тях и този на улица "Генерал Столетов", който е затворен за преминаване. Подлеза при жп гарата е собственост на БДЖ, изпратено е предупредително писмо до компанията да поеме поддръжката му. Останалите съоръжения са почистени, но Община Шумен не разполага с необходимите средства за ремонт. В районите на подлезите се предвижда поставянето на предпазни огради. На местата, където съображенията функционират, преминаването на пешеходците през уличните платна ще бъде забранено. За целта между тях ще бъдат поставени разделителни огради. От Община Шумен търсят наематели на пешеходните подлези.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почернено семейство търси справедливост

В срок до 1 месец се очаква решението на Апелативния съд във Варна по делото за катастрофата, при която загина 22-годишната Светомира Накева от Шумен. Нов състав на Варненския съд разглежда делото, след като Върховният касационен съд го върна заради обжалване на условната присъда.  “Продължаваме да настояваме за ефективна присъда на Кюркчиев“, заяви..

публикувано на 12.09.24 в 14:52

Чистим заедно Шумен

Община Шумен ще се включи активно в националната кампания „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 14 септември. Към доброволците тази събота ще се присъединят общинското ръководство и служители на администрацията. Заявки за участие в кампанията са подали граждани, фирми, учебни заведения и неправителствени..

публикувано на 12.09.24 в 13:55
Град Шумен

Продължаваме да се топим

С 1370 души е намаляло населението в Шуменска област през изминалата година, показват данните на Териториалното статистическо бюро.  През 2023 г. в десетте общини от областта показателят има отрицателни стойности.  Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в община Хитрино (минус 17.3‰), а най-малко – в..

публикувано на 12.09.24 в 13:26

Отново насилие над жена

Домашен насилник е арестуван в Смядово. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 21:30 часа снощи в дежурната част на РУ- Велики Преслав от 49-годишна жена. Към адреса в Смядово е насочен екип. На място жената разказала, че след скандал мъжът, с когото живее на семейни начала, хвърлил по нея мобилния си телефон и й причинил..

публикувано на 12.09.24 в 09:56
ПГИ - Шумен

Местят ученици на две места

Част от учениците на гимназията по икономика в Шумен ще учат в гимназията по селско стопанство. Това стана ясно на 11 септември. Заради продължаващия ремонт на сградата на Професионалната гимназия по икономика, учебните занятия през новата учебна година ще се провеждат в гимназията по облекло, хранене и химични технологии в Шумен. Последната..

публикувано на 12.09.24 в 09:47

Екокът в гимназията

Професионалната гимназия по селско стопанство в Нови пазар ще посрещне новата учебна година с новосъздаден екокът. Той е изграден в рамките на кампанията "Чиста околна среда – 2024 г.". Финансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Кампанията се провежда вече 20 години при широка..

публикувано на 12.09.24 в 09:34
Народно читалище

Рок пред читалището

Концерт на изявени шуменски рок групи организира НЧ „Добри Войников-1856“ на 14 септември от 19.00 часа. Събитието се провежда по традиция в края на лятото на импровизираната сцена в градинката пред старата сграда на читалището. Chaplin’s Dream, Out of tune и Zavera ще озвучат нощната тишина на съботната вечер с обещанието за „Гръм в лятна..

публикувано на 12.09.24 в 09:06