Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоустрояват села с 8.60 лв. на човек

Снимка: bg.wikipedia.org
До 15 март кметовете на шуменските села трябва да внесат в деловодството на общината предложение за благоустройствен проект. След допитване до избирателите си местните управници трябва да решат за какво ще бъдат разходвани полагащите им се по 8.60 лв. на жител.
Радио Шумен припомня, че в  бюджета на община Шумен за тази година са заложени общо 120 000 лева за селата от общината. Предложението бе на съветника Пламен Петков. Той напомни, че срокът за подаване на предложенията изтича и допълни, че след това кметовете трябва да изготвят проектна сметка за примерно 10 метра настилка, врата или ограда, според решението на хората от селото. "Тази план-сметка трябва да се внесе в общината заедно с протокол от проведеното допитване до населението. Тя подлежи на одобряване от кмета на община Шумен", посочи Пламен Петков.
Съгласно изработената методика, средствата, с които всяко село ще разполага, са от около 1000 до близо 15 000 лева, съгласно броя на жителите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар в крайпътно дърво

20-годишен мъж от Шумен е пострадал при катастрофа. Това съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал около 13:30 часа на бул. “Велики Преслав“ в града. Водач на мотоциклет "Сузуки " загубил контрол над управлението, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво.  Откаран е за преглед в шуменската болница, където е установена фрактура..

публикувано на 17.09.24 в 09:21

Водачите "на изпит" днес

Ученици от СУ “Панайот Волов“ в Шумен с помощта на пътни полицаи ще „изпитват“ водачите дали познават Закона за движение по пътищата. Това ще стане днес от 14:30 часа на пл. "Кристал", съобщават от шуменската полиция. При положителни и задоволителни отговори водачите ще получат стикер „ Аз познавам Закона за движение по пътищата“.  18 септември е обявен..

публикувано на 17.09.24 в 08:30

Младежи с алкохол в първия учебен ден

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети в дежурната част на РУ- Шумен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  15-годишен е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. При проверката е установено, че младежът е на 18 г., пълнолетен.  Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в..

публикувано на 16.09.24 в 17:32

Шумен отново без вода

Шумен, Велики Преслав и Търговище отново ще са без вода на 18 септември, съобщават от ВиК - Шумен. Причината е, че ще бъде довършена присъединителната връзка от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод. Едновременно с това ВиК – Шумен ще извърши планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа града, с което да бъде..

публикувано на 16.09.24 в 16:01
Община Шумен

Нов асфалт за още улици

Ще бъдат ли избрани управител на Комплексния онкологичен център в Шумен и обществен посредник в община Шумен? Това ще решат общинските съветници на първата им редовна сесия след лятната почивка.  Конкурсът за ръководител на лечебното заведение приключи в края на август. Най-висока оценка има досегашният управител д-р Свилен Арнаудов. Дияна..

публикувано на 16.09.24 в 15:16

Заместник-кмет за един ден

Петокласничката Жанет Радева днес зае поста заместник-кмет по образование и култура за един ден. От тази година тя учи в Природоматематическата гимназия "Нанчо Попович". Пред кметския екип тя сподели идеите си за развитието на просветата и културата в града ни.  Първото предложение е отваряне на сладкарница в Младежкия дом с арт пространство, където..

публикувано на 16.09.24 в 14:41

Събраха тон отпадъци

Над 1 тон отпадъци събраха през почивните дни служители и работници на Държавното горско стопанство в Нови пазар. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, които са изхвърлени покрай главният път Никола Козлево - Хърсово.  Горските събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки..

публикувано на 16.09.24 в 13:33