Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изписаха пострадалите от Мемориала

Автомобилът на Николай Георгиев секунди преди инцидента.
Снимка: Радио Шумен

Петима от зрителите на планинското изкачване „Мемориал Валерий Великов“ край Шумен, които бяха блъснати вчера от състезателен автомобил, са изписани за домашно лечение. Това съобщи в ефира на Радио Шумен техническият директор на състезанието Васко Христов. Един от пострадалите е останал в МБАЛ - Шумен за лечение на фрактура на бедрена кост. „Зрителите не са били на платното. Намирали са се зад лентата в зона, която е свободна за наблюдение. 

Автомобилът на Николай Георгиев е изправен, а инцидентът е причинен от така наречения камшичен удар, след който е изключително трудно да овладееш автомобила“, каза Христов. След катастрофата пилотът Николай Георгиев изпада в състояние на шок. Вчера дори е бил хоспитализиран, обясни Васко Христов. 
Организаторите на планинското изкачване имат сключена застраховка, която ще покрие щетите на пострадалите зрители. Техническият директор на Мемориала в Шумен напомни, че автомобилният спорт е рисков и призова зрителите да бъдат по-внимателни в избора си на място за наблюдение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа затвори АМ "Хемус"

Временна организация на движението е въведена по АМ “Хемус“ след станала катастрофа днес, съобщават от шуменската полиция.  Водач на товарен автомобил "Фолксваген Крафтър“ се движил от Варна към Шумен. На около 200 м след бензиностанция "Шел" застигнал водач на друг камион и го ударил в задната част. След инцидента и след усукване в крайпътната..

публикувано на 18.09.24 в 11:15

Децата на пътя - на фокус

Стартът на инициативата беше даден днес, 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя и в рамките на седмицата за превенция на детската безопасност. "И тази година Областната дирекция на МВР- Шумен се фокусира върху най-малките участници в пътното движение - учениците, които за първи път прекрачват училищния праг. Целта е децата да бъдат..

публикувано на 18.09.24 в 11:06

Измамници уж от енергото

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич по схемата с електроразпределителното дружество са приети вдежурната оперативна част на областната дирекция. Това съобщават от шуменската полиция. Непознати се представили за служители на електроразпределителното дружество. Потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за..

публикувано на 18.09.24 в 09:51
Община Шумен

Консултации за СИК

Консултации за състава на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите избори за Народно събрание ще се проведат днес от 10.00 ч. в община Шумен. 127 ще са избирателни секции, а членовете на СИК са 1095 души.  335 от местата са за „ГЕРБ-СДС“, 192 – за „Продължаваме промяната-Демократична България“, 187 – за „Възраждане“, 127 – за „Движение..

публикувано на 18.09.24 в 08:21

Шумен без вода и днес

Шумен, Велики Преслав и Търговище отново ще са без вода днес. Причината е, че ще бъде довършена присъединителната връзка от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод. Едновременно с това ВиК – Шумен ще извърши и планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа града за намаляване на загубите на вода.  Водоемите към Шумен,..

публикувано на 18.09.24 в 08:04

2.3 милиона за ВиК системи

Над 2,3 млн лева. ще получи безвъзмездна община Нови пазар за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места в общината. Това стана факт след подписването на договор с Държавен фонд „Земеделие” по Програма за развитие на селските райони.  Избрани са улици, където загубите на вода са най-големи, повредите..

публикувано на 17.09.24 в 16:12

Местят такситата от ДКЦ-1

Местостоянката на таксиметровите автомобили в района на ДКЦ-1 (новата поликлиника) в Шумен ще се премести срещу пресечката за улица "Беласица", за да се освободи входа пред бариерата за паркиране. Това реши днес на свое заседание Комисията по безопасност на движението към Община Шумен.  Освен това, за намаляване на автомобилите в района ще..

публикувано на 17.09.24 в 15:56