Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промяна в движението около "Арена Шумен" от днес

| обновено на 20.06.18 в 07:06
Снимка: БГНЕС

От 20 юни до 15 юли се въвежда временна организация със спиране на движението  на тежкотоварни автомобили над три тона и половина  от кръстовището след светофара до магазин „Лидъл“ в посока  към ул. „Марица“. Обходният път за тировете е по бул. „Симеон Велики“, ул. „Ген. Столетов“, ул. „Ген. Скобелев“, ул. „Софийско шосе“ към Пети километър.

За същия период се въвежда забрана и за движението на всякакви моторни превозни средства от ул. „Софийско шосе“ до кръстовището с ул. „Марица“ и от кръстовището с ул. „Марица“ до кръстовището с ул. „Васил Друмев“.

Промяната се налага във връзка с извършването на строителни дейности по изграждането на двете нови кръгови кръстовища край "Арена Шумен". На всички необходими места ще бъдат поставени указателни табели и знаци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Шуменска крепост

Доблест и слава на Шуменската крепост

Международен исторически фестивал „Доблест и слава“ ще се проведе в края на септември в историко-археологическия резерват „Шуменска крепост“. Той е посветен на 580 години от битката между Владислав Трети Ягело и османските завоеватели. В него ще участват около 160 реставратори от клубове за исторически възстановки в Чехия, Румъния, Сърбия и..

публикувано на 27.08.24 в 15:28

Деца "гасят" пожари

Практичен урок по пожарна безопасност изнесоха служители на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен пред възпитаниците на Общинския детски комплекс в рамките на обученията в Лятната академия по спорт и превенция.  Пожарникарите Дончо Донев, Димитър Пеев и Георги Добрев запознаха децата с отговорностите на тяхната..

публикувано на 27.08.24 в 15:06

Градът в изложба

Дигитална изложба, проследяваща развитието на селото и града Две могили представя Държавният архив в Русе. Поводът е 55-тата годишнина от обявяването на село Две могили за град.  В дигиталната експозиция фотоси и документи представят събития от обществено политическия живот на селището, развитието на образованието и читалищното дело, представен е..

публикувано на 27.08.24 в 11:55

Отварят пещерата "Бисерна"

Пещера „Бисерна“ ще бъде отворена за посещение от 4 септември, сряда, съобщават от дирекцията на Природен парк "Шуменско плато".  Желаещите да разгледат обекта трябва да се обадят предварително в работни дни в дирекцията на телефон: 054/ 800 765. Работното време ще бъде от сряда до неделя включително, като почивни дни ще са понеделник и..

публикувано на 27.08.24 в 10:49

Задържаха пиян без книжка

Пиян шофьор без книжка бе арестуван в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Около 00:15 часа на 27 август полицейски екип спрял за проверка по пътя от кв. "Мътница" за село Мадара водач на лек автомобил "Пежо 206". Зад волана бил 27-годишен мъж от Шумен. Не представил свидетелство за управление. Установено след справка било, че е..

публикувано на 27.08.24 в 10:13

Вода за Смядово от резерва

55 000 литра бутилирана минерална вода ще получи община Смядово от Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Това съобщават от пресслужбата на агенцията.  Община Смядово е сред трите български общини, които ще бъдат подпомогнати заради проблем с трайно засушаваше и намален дебит във водоизточниците. Другите две общини са..

публикувано на 27.08.24 в 09:16

Стрийтбол в Шумен

Третият Национален стрийтбол турнир Shumen GT 3x3 ще се проведе   на 7 и 8 септември в Шумен. Турнирът се организира от Фондация "Гален Темелков” и вече е част от официалния календар на стрийтбол турнирите в света (FIBA 3X3). Стрийтболът е вид баскетбол, признат и за олимпийски спорт, който се играе на един баскетболен кош между два отбора от..

публикувано на 27.08.24 в 09:05