Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в офисите на НОИ

Снимка: nssi.bg

По случай Международния ден на възрастните хора Националният осигурителен институт предвижда мащабна информационна кампания. На 1 октомври ще има Ден на отворените врати в офисите на териториалните поделения на НОИ. В изнесени приемни служителите ще отговарят на запитвания за придобиването право на пенсия, актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за закупуване на недостигащ осигурителен стаж.

На 1 октомври служителите ще посетят в заведения за социални услуги за възрастни хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Борисов иска магистрала за 3 години

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети магистралата „Русе-Бяла-Велико Търново“. Символичната първа копка на участъка беше направена в началото на декември миналата година от служебния министър Андрей Цеков.   „Можете да кажете на хората в Търново, Бяла и Русе, че в момента ние си търсим партии за споделена отговорност – който иска в..

публикувано на 23.08.24 в 15:42

Драстичен спад на водните запаси

Според данните на Националния институт по метеорология и хидрология 2024 г. е третата поред суха и гореща година.  Месец юни е бил най-горещият от 1930 г. насам, като тази година засушаването продължава повече от три месеца.  Има спад на водните количества с 87% в Северна България в сравнение с миналата година. Намаление на обемите се отчита и на..

публикувано на 23.08.24 в 13:37

Планово без ток в петък

Профилактика и неотложни ремони на електросъоръженията ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 23 август, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разград ска област  от 09:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Медовене и с. Просторно. В Русе нска..

публикувано на 23.08.24 в 08:53

Поправка на ДЗИ по профилиращ предмет

Поправителната сесия на втория задължителен държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по профилиращ предмет ще се проведе днес, на 23 август. За него зрелостниците избират предмета, на който да се явят. В Шуменска и в Разградска област най-голям е интересът към теста по биология и здравно образование. Тестовете за предметите от втората задължителна..

публикувано на 23.08.24 в 07:48

Слънце и дъжд в петък

Измерените температури в Североизтока в 6 ч. сутринта са: 20 градуса в Шумен и Разград, 23 – в Силистра, 24 – в Русе. В Шумен атмосферното налягане е 988 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 74 %. Сутринта ще е слънчево, но след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа..

публикувано на 23.08.24 в 07:18

Над 6000 зрелостници на матура

Тази сутрин в Министерството на образованието бе генериран изпитен вариант номер 10 за днешния Държавен зрелостен изпит по български език и литература през сесия август-септември. 6 396 зрелостници са допуснати до матурата, която ще започне в 8:30 ч. и ще се проведе в 620 зали на 230 училища в страната. В Разградска област до матурата по..

публикувано на 22.08.24 в 07:52
река Дунав

Ветровит четвъртък

Днес отново ще е слънчево и горещо. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед по крайбрежието от източна четвърт.  Максималните температури ще са между 32° и 37°, по Черноморието от 28° до 33°, за Шумен около 34°.  Вълнението на морето ще е около 2 бала...

публикувано на 22.08.24 в 07:23