Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22 ноември – Ден на българската адвокатура

Снимка: pixabay.com

На 22 ноември празнуват българските адвокати.

Преди 130 години е приет първият закон, който регламентира професията.

"За мен това е благородна професия. Мнението ми е категорично. За мен има морал и принципи, които трябва да следваме. Всички ние, които сме избрали да бъдем адвокати", изрази мнението си адвокат Снежка Иванова от Шумен.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Птицевъди искат забрана на вноса на украински яйца

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Заради завишените доставки на яйца от Украйна, българските производители поискаха забрана на вноса. Това обаче не е възможно - информират от земеделското министерство. Процедурата за подготовка на писмено искане към Европейската комисия вече е..

публикувано на 21.08.24 в 09:50

Планово без ток

Планови прекъсвания на електрозахранването поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен: Разград От 09:00 ч. до 16:30 ч. , в района на: гр. Разград, абонати, захранени от ТП "Стоматология“, улици: "Стефан Зорзанов",..

публикувано на 21.08.24 в 08:48

Времето в сряда

И днес ще преобладава слънчево време, следобед горещо. По-значителни временни увеличения на облачността, предимно средна и висока, ще има следобед.  Сутринта ще е почти тихо, по-късно ще духа слаб, следобед до умерен вятър от изток-североизток.  Максималните температури ще са между 32° и 37°, за района на Шумен - около 34°. Прогнозата е на..

публикувано на 21.08.24 в 08:35

платена публикация
Max1 - 5 години хостинг услуги на Max

MAX1.BG – компанията за хостинг и облачни услуги празнува своя пети рожден ден. Първи стъпки и бърз растеж в хостинг индустрията MAX1.BG започва своята дейност през 2019 година с ясната мисия да предоставя висококачествени хостинг услуги, а в центъра на нещата - са техните клиенти. „Доволният клиент е в основата на нашия успех и това ще..

публикувано на 21.08.24 в 08:00

Борисов поиска оставката на Калин Стоянов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. "Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. "Защитавах Калин Стоянов. Когато с Кирил Петков правихме сглобката, търсехме професионално лице. Съгласих се с Калин Стоянов, защото беше..

публикувано на 20.08.24 в 11:15

Планово без ток във вторник

Неотложни ремонти и обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 20 август . В Разград ска област от 08:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Дянково, от 09:00 ч. до 16:30 ч. –в с. Медовене и с. Просторно...

публикувано на 20.08.24 в 08:42

Поредният горещ вторник

Температурите, измерени в Североизточна България в 6:00 ч. тази сутрин, са:  в Разград – 20 градуса, в Силистра – 21, в Русе – 22. В Шумен температурата на въздуха е 16 градуса, атмосферното налягане – 986 хектопаскала, относителната влажност на въздуха – 84%. Днес в Североизтока отново ще е предимно слънчево и горещо. Следобед от запад ще се развива..

публикувано на 20.08.24 в 07:05