Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

59-годишен обгазен при пожар

Снимка: архив

59-годишен разградчанин е с обгазяване първа степен, след като в дома му пламнал пожар снощи, съобщиха от полицията. Апартаментът е в ж.к. „Орел“. Огънят унищожил климатик и част от покъщнината.

При извършения оглед е установено, че мъжът се е прикачил неправомерно към електропреносната мрежа и в ел инсталацията на климатика станало късо съединение. Пострадалият е настанен в интензивното отделение на разградската болница, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технологии от бъдещето

През новата учебна година в Основното училище “Васил Левски” в Разград ще бъде реализирана иновативна програма „Технологии и умения за бъдещето“ като част от глобалния проект на технологичния гигант Intel® - “Умения за иновации”, съобщиха от учебното заведение. Целта е създаването на нов учебен предмет, в който знанията се превръщат в умения,..

публикувано на 18.09.24 в 08:54

Разград с празнични изяви

С редица инициативи в Разград ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България - 22 септември, съобщиха от общинската администрация.  Празничната програма започва днес с подреждане на изложба в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. Тя включва издания от фонд „Редки и ценни“, някои от които от времето на историческите събития отпреди..

публикувано на 18.09.24 в 08:47

Купуват модерен мамограф

10 докладни записки включва дневният ред на Общинския съвет на сесията в Разград на 24 септември.  Съветниците ще обсъдят следващия вторник докладна за даване на съгласие на „ДКЦ I-Разград“ за закупуване със собствени средства на директно дигитална мамографска система на стойност около 200 000 лева. Настоящият мамограф е закупен преди 18 години и..

публикувано на 18.09.24 в 08:28

Консултации за СИК

71 общо са утвърдените избирателни секции в община Разград, съобщиха от общинската администрация. Това включва секции в разградската болница и Районна та служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.  Консултациите за назначаване на съставите на секционните..

публикувано на 17.09.24 в 11:36

Обновяват градинки и площадки

Договори за 8 проекта за изграждане на нови зони за игра и отдих подписа кметът на община Разград Добрин Добрев. Проектите ще се изпълняват в 7 села от общината и ще бъдат финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.  Проектите предвиждат дейности, свързани с почистване на замърсени терени, озеленяване,..

публикувано на 16.09.24 в 09:07

3 кубика боклук

Над 3 кубика отпадъци – пластмасови и стъклени бутилки, мокри кърпички, чашки от кафе и други, събраха служители на Община Разград в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“. Служителите, част от които се включиха с децата си, почистиха днес кръстовището на улиците „Перистър” и „Кресна” в посока бившата Жандармерия. Намерени бяха и над 10..

публикувано на 14.09.24 в 14:42

Награда за Моника

Шестокласничката Моника Колева от Разград е отличена в националния конкурс „С очите си видях бедата“. Рисунката, с която момичето участва в областния етап и бе изпратена в София, спечели второ място в конкуренция с творби от цяла България. Това съобщават от разградската полиция. Днес Моника получи наградите си от Регионалната дирекция "Пожарна..

публикувано на 13.09.24 в 12:00