Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгоря кола за инвалиди

Снимка: БГНЕС
Изгоря специализиран автомобил с рампа за превоз на хора с двигателни проблеми, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. Пожарът е възникнал в купето на автомобила рано тази сутрин, докато той е бил паркиран в двора на Комплекса за здравни и социални услуги в града. Колата е собственост на Община Търговище. Причините за пожара се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство, уточняват от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече вода за Омуртаг

Повече литри вода са осигурени за Омуртаг. Това съобщи Магдалена Славова от гражданското сдружение “Вода за Омуртаг” . От днес вечерното водоподаване за града се удължава и става от 17:00 до 22:00 ч.  Това става възможно, след като беше включена нова реновирана вътрешна водопроводна мрежа (ВВМ) в “Ниска зона” на Омуртаг. Потребителите вече са..

публикувано на 12.09.24 в 10:42

Двойно по-малко първокласници

Почти два пъти по-малко са първокласниците тази учебна година в сравнение с миналата в община Антоново. За първи път в класните стаи ще влязат едва 17 деца. Общият брой на записаните ученици в четирите училища в общината е 242. Това съобщиха за БТА от общинската администрация.    Отчетлива разлика се наблюдава при записаните първокласници. При 31..

публикувано на 12.09.24 в 09:13

Пробация за бой над деца

Шест месеца пробация и три години без право да упражнява професията си получи медицинска сестра от детска ясла в Търговище.  Медицинската сестра беше обвинена от Районната прокуратура в града, че при изпълнение на служебните си задължения е причинила болка и страдание на седем деца. Споразумението не подлежи на обжалване.  Във връзка със същия..

публикувано на 11.09.24 в 16:21

Книга от кмета

Книга с приказки от кмета на община Попово ще получат всички първокласници, съобщиха от местната администрация. Училищният звънец ще удари за първи път за 179 деца, а заедно с тях в класната стая ще влязат общо 2267 ученици, информира БТА.  Според справка на общинското звено „Образование“, учениците в региона са повече в сравнение с..

публикувано на 11.09.24 в 09:35

Кампания в Попово и Омуртаг

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище започва информационна кампания за популяризиране на използването на електронното здравно досие и мобилното приложение "еЗдраве" в Попово и в Омуртаг. Инициативата е съвместна с представители на „Информационно обслужване“ АД, съобщиха от ръководството на здравната инспекция.  Изнесената кампания ще се..

публикувано на 11.09.24 в 08:42

3500 лева от Фонд "Инвитро"

Двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище могат да подават заявления във втория прием за финансово подпомагане. Документи се приемат до 4 октомври в Центъра за административно обслужване на общината.  Одобрените кандидати вече могат да получат до 3500 лв. за изследвания и инвитро процедури. Това е с 1000 лв. повече след приетите в началото..

публикувано на 10.09.24 в 08:39

Обновяват детски площадки

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище, съобщават от общината. В ход е ремонт на поредна детска площадка в града.  На Общинското предприятие „Флора“ е възложено обновяването на зоната за игра до блока ул. „Кюстенджа“ № 79. В момента служителите премахват старите детски съоръжения. На тяхно място ще бъдат поставени нови люлки,..

публикувано на 10.09.24 в 08:29