Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметска номинация на ГЕРБ

Снимка: 60-ият град

Председателят на ОбС в Нови пазар Ангел Куцаров е номиниран за кмет на общината от ПП ГЕРБ.

На събрание на местната структура снощи той е получил 60 гласа „за“, записани в протокола, от 75 присъстващи. Куцаров е избран измежду 5-ма кандидати. Задължителното условие да е валидна номинацията е тя да се избира от не по-малко от 3 кандидатури, уточни Куцаров.

Съгласно решение на Изпълнителната комисия на партията, номинацията му трябва да бъде одобрена преди да се кандидатира за кмет. Решенията ще бъдат взети след изтичането на крайния срок за провеждането на общите събрания на структурите по места, който е 10 август. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Арена Шумен" за ремонт

Снимки в социалната мрежа и множество коментари отбелязват, че новата спортна зала на града, в която бяха вложени 8 млн. лева от държавния бюджет, а за довършването ѝ още 5 млн. от парите на шуменци, вече се руши. Паркът около залата е място за отдих, там играят и много деца, а опасните участъци засега не са обезопасени За да бъде ремонтиран спортният..

публикувано на 23.10.24 в 14:14

Такситата в Шумен поскъпват

По-високи цени на таксиметровите услуги искат превозвачите в Шумен. Те предлагат минималната цена на дневната и нощната тарифа да стане 1.30 лева на километър пробег за територията на общината. Максималните цени са изчислени на 1.80 лева за дневна тарифа и 2.10 лева за нощна. В момента всички големи фирми в Шумен возят на 1.09 лева през деня..

публикувано на 23.10.24 в 12:56

Пияна зад волана посред бял ден

47-годишна жена от Шумен е засечена да шофира след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 15:15 часа вчера на ул. „Адам Мицкевич“ станало пътнотранспортно произшествие с материални щети. Лек автомобил "Фолксваген" ударил "Тойота". По време на работата по катастрофата било установено, че водачът на фолксвагена - 47-годишна..

публикувано на 23.10.24 в 10:53

Дърво с послание

Дърво с послание засаждат във Велики Преслав. По този начин общината се включва в Националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца под мотото „Бъди смел, бъди добър!“.  Инициативата се провежда днес, 23 октомври, от 13.30 часа в парка на старопрестолния град. Организаторите от общинската администрация са поканили..

публикувано на 23.10.24 в 08:37

Суперфалшификат в Шумен

Банкнотите от 500 евро, които са били произвеждани в разбитата печатница за фалшиви пари в Шумен, са били с изключително високо качество.  Това съобщи заместник-директорът на ГДБОП комисар Боян Раев, който уточни, че произвежданите банкноти са покривали голяма част от необходимите защити. "При направените анализи на придобити..

публикувано на 22.10.24 в 13:34

Повече пари за селата

50 процента от приходите на кметствата в община Шумен ще се върнат при тях в бюджет 2025 за инвестиционни разходи. Това заяви заместник-кметът по бюджет и финанси Десислава Петрова.  „Така кметът проф. Христо Христов ще изпълни обещанието си към хората от малките населени места“, каза Петрова и уточни, че процентът за тази година е бил 40, а за..

публикувано на 22.10.24 в 12:40
Десислава Петрова - заместник- кмет (вляво) и Ивелина Щерева - началник отдел

Няма да вдигат такса смет

Такса смет за 2025 г. ще остане непроменена. Община Шумен подготвя нов модел за 2026 г., потвърди днес заместник-кметът по бюджет и финанси Десислава Петрова.  „Водещ принцип за определяне на такса смет ще бъде броят на регистрираните живущи в дадено жилище по настоящ адрес. Значение ще има и жилищният район. Търсят се варианти да бъдат стимулирани..

публикувано на 22.10.24 в 12:15