Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж пострада на пътя

2
Снимка: Радио Шумен

43-годишен мъж е с тежка телесна повреда след пътнотранспортно произшествие, станало вчера вечерта по пътя Силистра – Добрич, в района на село Богорово. Това съобщават от силистренската полиция.

Мъжът е управлявал лек автомобил „Дачия“ и пострадал при сблъсък с насрещно движещ се „Форд“, шофиран от 24-годишен мъж. Той е в болница с множество тежки наранявания. Другият водач и спътникът му – на 48 години, са получили натъртвания и охлузни рани. Изясняват се причините за катастрофата.

Образувано е досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Да пазим децата на пътя

Община Тутракан се включи в кампанията в рамките на Европейската седмица на мобилността за опазването на живота и здравето на най-малките участници в движението – децата. Заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) бе организиран открит урок в СУ „Йордан Йовков” с учениците от начален..

публикувано на 20.09.24 в 15:50

Живи човешки съкровища

Процедура за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България“ обяви Министерството на културата. Целта на кампанията е опазване на нематериалното културно наследство, съхраняване на знанията и уменията за културно изразяване и тяхното предаване на следващите поколения. Процедурата се извършва на 2 етапа: областен (от 19..

публикувано на 20.09.24 в 15:41

Отново пиян на пътя

Бързо производство е започнато в РУ-Дулово за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от силистренската полиция. 30-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ бил спрян за полицейска проверка на 19 септември около 23:30 часа по ул. „Йордан Йовков“ в града. Тестван е с дрегер, който отчел 2.16 промила.  Отказал е да даде кръвна проба и е..

публикувано на 20.09.24 в 09:59

Мъж си изхвърли парите

34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро хвърлил през терасата 72-годишен мъж, след като станал жертва на телефонна измама. Това съобщават от силистренската полиция. На 19 септември в Силистра той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който го измамил по познатата схема - помощ за залавяне на ало измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да..

публикувано на 20.09.24 в 09:55

Спецакция в Силистренско

Мащабна полицейска операция се провежда днес в Силистренска област. Проверката се извършва от мобилни екипи и на няколко изградени контролно-пропускателни пункта. Със свои сили участва и Зоналното жандармерийско управление – Русе. Акцията се провежда във връзка с Деня без загинали на пътя – 18 септември. Следи се за спазване на правилата за..

публикувано на 18.09.24 в 14:12

Баба Илийка на 100

Илийка Калинова Гичева е най-възрастната жителка на тутраканското село Белица. Родена на 17 септември 1924 година, днес тя чества 100-годишен юбилей. Кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, зам.-кметът Васил Дойнов и директорът на Дирекция „Образование, култура, спорт и младежки дейности” Сашка Атанасова уважиха празника на..

публикувано на 17.09.24 в 13:50
Община Главиница

Санират сгради в Главиница

Извънредна общинска сесия предстои в Главиница от  10:00 часа днес.   Съветниците трябва да приемат решение за издаване на запис на заповед от кмета на община Главиница в полза на ДФ „Земеделие“, обезпечаващ авансово плащане за проект за енергийна ефективност на сгради, общинска собственост, на територията на общината.   Ще бъде д опълнена и..

публикувано на 17.09.24 в 08:46