Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курсисти полагат клетва

| обновено на 20.09.19 в 08:43
2
Снимка: Радио Шумен

Клетвата на курсистите, преминали обучение за начална военна подготовка във Факултета по артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационно-информационни системи в Шумен ще се състои не в 9 ч., както бе обявено по-рано, а в 13 ч. днес. Отлагането е заради лошите метеорологични условия, уточняват от Военния факултет. Клетва ще положат 21 младежи и девойки, след които и четирима дванайсетокласници. На ритуала във Военния факултет в Шумен са поканени и жителите на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Шумен

Продължаваме да се топим

С 1370 души е намаляло населението в Шуменска област през изминалата година, показват данните на Териториалното статистическо бюро.  През 2023 г. в десетте общини от областта показателят има отрицателни стойности.  Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в община Хитрино (минус 17.3‰), а най-малко – в..

публикувано на 12.09.24 в 13:26

Отново насилие над жена

Домашен насилник е арестуван в Смядово. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 21:30 часа снощи в дежурната част на РУ- Велики Преслав от 49-годишна жена. Към адреса в Смядово е насочен екип. На място жената разказала, че след скандал мъжът, с когото живее на семейни начала, хвърлил по нея мобилния си телефон и й причинил..

публикувано на 12.09.24 в 09:56
ПГИ - Шумен

Местят ученици на две места

Част от учениците на гимназията по икономика в Шумен ще учат в гимназията по селско стопанство. Това стана ясно на 11 септември. Заради продължаващия ремонт на сградата на Професионалната гимназия по икономика, учебните занятия през новата учебна година ще се провеждат в гимназията по облекло, хранене и химични технологии в Шумен. Последната..

публикувано на 12.09.24 в 09:47

Екокът в гимназията

Професионалната гимназия по селско стопанство в Нови пазар ще посрещне новата учебна година с новосъздаден екокът. Той е изграден в рамките на кампанията "Чиста околна среда – 2024 г.". Финансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Кампанията се провежда вече 20 години при широка..

публикувано на 12.09.24 в 09:34
Народно читалище

Рок пред читалището

Концерт на изявени шуменски рок групи организира НЧ „Добри Войников-1856“ на 14 септември от 19.00 часа. Събитието се провежда по традиция в края на лятото на импровизираната сцена в градинката пред старата сграда на читалището. Chaplin’s Dream, Out of tune и Zavera ще озвучат нощната тишина на съботната вечер с обещанието за „Гръм в лятна..

публикувано на 12.09.24 в 09:06

Ремонти до последно

До събота, 14 септември, скелето, което обгражда сградата на Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, трябва да бъде демонтирано. Това съобщи за Радио Шумен директорът на учебното заведение Албена Неделчева.  По думите ѝ фирмата, която изпълнява дейностите по саниране, е обещала да спази срока и на първия учебен ден на 16 септември сградата..

публикувано на 12.09.24 в 08:12

Взеха проби от марашката вода

Лабораторни проби от минералния извор в шуменското село Мараш бяха взети днес, съобщиха от местната администрация.  Водата вече е с температура 62 градуса и характерния ръждиво-кафяв цвят. Дебитът е 12 литра в секунда. Сондажът от минералния източник е с обща дълбочина 2800 метра.  Анализът, който ще бъде извършен в специализираната лаборатория,..

публикувано на 11.09.24 в 14:49