Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бракуват язовири

Снимка: БТА

Община Търговище ще предостави на държавата 13 водоема за стопанисване, а община Антоново – 3. Причината е, че администрациите не могат да се грижат за тях. Това беше съобщено по време на работна среща в областната управа, в която участва и инж. Красимир Кръстев от варненския клон на Държавното предприятие „Стопанисване и управление на язовири“.

От местните управи сигнализираха, че от години редица общински обекти се водят „язовири“, но по своята същност не са такива. Областният управител на Търговище Митко Стайков пое ангажимент да съдейства за бракуването на бившите язовири. По думите му, по този начин техният брой ще бъде намален и ще останат онези, които реално се ползват с това предназначение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха престъпна група

Петима души са обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на акцизни стоки без бандерол. Разследването се води под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище.  Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа, а четирима от тях вече са осъждани за същото престъпление.  В хода на работата са претърсени автомобили и..

публикувано на 13.09.24 в 11:43

Готови за първия звънец

Училищата и детските градини в Търговище са в готовност за новата учебна година, съобщават от общината.  На 16 септември прага на училищата ще прекрачат над 5500 ученици. В детските градини има над 1600 деца.    Пет общински и две държавни училища в общината са одобрени за изграждане и ремонти на спортни площадки и физкултурни салони по програма..

публикувано на 13.09.24 в 08:56

Повече вода за Омуртаг

Повече литри вода са осигурени за Омуртаг. Това съобщи Магдалена Славова от гражданското сдружение “Вода за Омуртаг” . От днес вечерното водоподаване за града се удължава и става от 17:00 до 22:00 ч.  Това става възможно, след като беше включена нова реновирана вътрешна водопроводна мрежа (ВВМ) в “Ниска зона” на Омуртаг. Потребителите вече са..

публикувано на 12.09.24 в 10:42

Двойно по-малко първокласници

Почти два пъти по-малко са първокласниците тази учебна година в сравнение с миналата в община Антоново. За първи път в класните стаи ще влязат едва 17 деца. Общият брой на записаните ученици в четирите училища в общината е 242. Това съобщиха за БТА от общинската администрация.    Отчетлива разлика се наблюдава при записаните първокласници. При 31..

публикувано на 12.09.24 в 09:13

Пробация за бой над деца

Шест месеца пробация и три години без право да упражнява професията си получи медицинска сестра от детска ясла в Търговище.  Медицинската сестра беше обвинена от Районната прокуратура в града, че при изпълнение на служебните си задължения е причинила болка и страдание на седем деца. Споразумението не подлежи на обжалване.  Във връзка със същия..

публикувано на 11.09.24 в 16:21

Книга от кмета

Книга с приказки от кмета на община Попово ще получат всички първокласници, съобщиха от местната администрация. Училищният звънец ще удари за първи път за 179 деца, а заедно с тях в класната стая ще влязат общо 2267 ученици, информира БТА.  Според справка на общинското звено „Образование“, учениците в региона са повече в сравнение с..

публикувано на 11.09.24 в 09:35

Кампания в Попово и Омуртаг

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище започва информационна кампания за популяризиране на използването на електронното здравно досие и мобилното приложение "еЗдраве" в Попово и в Омуртаг. Инициативата е съвместна с представители на „Информационно обслужване“ АД, съобщиха от ръководството на здравната инспекция.  Изнесената кампания ще се..

публикувано на 11.09.24 в 08:42