Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтираха повторно спортната зала

2
Снимка: Росица Стайкова

Приключи ремонтът на спортната зала във Велики Преслав, която не работи от девет месеца. Съоръжението беше затворено, след като новата, но некачествено направена подова настилка се деформира и стана опасна. В края на април 2019 г. от Регионалната здравна инспекция в Шумен забраниха използването на обекта. Това наложи Общината да отдели 135 000 лв. от местния бюджет за повторен ремонт. Сега подът е изработен от няколко пласта, като най-горният е от естествено дърво. От Община Велики Преслав вече са подали заявление до Здравната инспекция за възстановяване на дейността на спортната зала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

2.3 милиона за ВиК системи

Над 2,3 млн лева. ще получи безвъзмездна община Нови пазар за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места в общината. Това стана факт след подписването на договор с Държавен фонд „Земеделие” по Програма за развитие на селските райони.  Избрани са улици, където загубите на вода са най-големи, повредите..

публикувано на 17.09.24 в 16:12

Местят такситата от ДКЦ-1

Местостоянката на таксиметровите автомобили в района на ДКЦ-1 (новата поликлиника) в Шумен ще се премести срещу пресечката за улица "Беласица", за да се освободи входа пред бариерата за паркиране. Това реши днес на свое заседание Комисията по безопасност на движението към Община Шумен.  Освен това, за намаляване на автомобилите в района ще..

публикувано на 17.09.24 в 15:56

Деца изпитваха водачи на пътя

Познават ли водачите в Шумен Закона за движение по пътищата провериха днес ученици от СУ “Панайот Волов“ в града. Инициативата е част от мероприятията, свързани със Седмицата за превенция на детската пътна безопасност.  С помощта на пътните полицаи Йоана Йорданова и Николай Николов децата спираха водачи и им задаваха въпроси, свързани с пътното движение...

публикувано на 17.09.24 в 15:25
Община Никола Козлево

2.5 милиона за паркове и асфалт

С близо 1 млн. и 600 хил. лева в две населени места от община Никола Козлево ще бъдат изградени площади и паркове. Това каза за Радио Шумен кметът Исмаил Ибрям. Средствата за общинския център са 700 000 лв., а за село Пет могили – 900 000 лв. Средствата по спечелените проекти вече са отпуснати от Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 17.09.24 в 14:54

Класна стая под небето

Новата класна стая на открито в шуменското Средно училище „Панайот Волов“ бе използвана за първи път от осмокласници днес. На чист въздух и сред дърветата, посадени от ученици и родители през годините, се проведе час по български език и литература. Осмокласниците бяха провокирани от своята преподавателка Цвети Герговска и написаха послания към..

публикувано на 17.09.24 в 13:35

Обновяват Младежката сфера

В Младежката сфера в Шумен се извършва ремонт. Идеята е пространството да стане по-здраво и устойчиво на атмосферни влияния. Много шуменски фирми са дарили материали или са ги предоставили на по-ниски от пазарните цени. Ремонтните дейности се правят от строителни специалисти и от доброволци. Очаква се обновяването на Младежката сфера да приключи до дни...

публикувано на 17.09.24 в 13:01

Шуменче на международен конкурс

Третокласничката Мелиса Джавидова от шуменското Средно училище „Сава Доброплодни“ е единствената от България, която е избрана да представи страната ни на Международен конкурс в Сърбия, който ще се проведе в периода от 6 до 10 ноември в Нови Сад.  Мелиса, чийто вокален педагог е Галина Георгиева, е носител на множество първи награди и Гран при на..

публикувано на 17.09.24 в 12:11