Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велоалея край Дунав

Снимка: БГНЕС

Велоалея по поречието на река Дунав може да свърже Видин със Силистра. Очаква се начинанието да бъде подкрепено от програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния в следващия програмен период като стратегически проект.

С финансиране от нея ще се изготви и пълно предпроектно проучване за поречието на реката, което ще има за цел да идентифицира и обоснове изграждането на нови и разширяването нсъществуващите мостови съоръжения и речни пристанища. Това обяви във Велико Търново заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Тя допълни, че един от приоритетите за развитие на Северна България е разкриване потенциала на река Дунав като основен транспортен коридор.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цветна гирлянда по Дунав

Голяма цветна гирлянда пуснаха в Дунав от остров Чайка край Силистра, съобщава БТА. Ритуалът се извършва традиционно в памет на покойни местни моряци и деятели на водните спортове. Инициативата се нарича "Плуване към спомена", а с едноминутно мълчание беше почетена паметта на повече от 140 души. Даден бе и рибен курбан.  Организатори на проявата..

публикувано на 26.08.24 в 13:42

Арестуваха домашен насилник

Досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда е образувано в РУ-Тутракан. Това съобщават от силистренската полиция. На 25 август около 09:45 часа в село Малък Преславец след подаден сигнал полицейски екип е установил 49-годишен, който наранил 29-годишна жена. Преди това двамата живеели на семейни начала. 

публикувано на 26.08.24 в 09:43

Къщичка на доброто

Благотворителна инициатива под наслов „Къщичка на доброто“ ще се проведе в Силистра. Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества, Превантивният център по зависимости и  отдел „Образование, култура и спорт“ към общината. Целта на акцията е да подпомогне семейства в неравностойно положение.  От днес до 29 август от 10:00 ч. до 15:00 ч. на..

публикувано на 26.08.24 в 09:18

Храмов празник

С тържествена Света литургия храмовия си празник отбелязва днес, на 25 август, Арменската Апостолическа Църква "Света Богородица" в Силистра. Литургията ще започне в 11:00 часа и ще бъде водена от духовенството на храма.  След празничната служба църковното настоятелство организира курбан за здраве, на който са поканени всички миряни.  Събитието..

публикувано на 25.08.24 в 10:52

Празник на водните лилии

Празник на водните лилии ще се проведе днес в местността „Блато Малък Преславец” край река Дунав.  Това е 15-тото му издание и се организира от кметството и читалището в село Малък Преславец и Община Главиница.  40 състава с около 500 участници от 22 читалища ще представят фолклорна програма на сцената на събитието. Домакините обещават и чудесни..

публикувано на 24.08.24 в 09:04

Момиче пострада тежко при катастрофа

15-годишно момиче е пострадало при пътно произшествие около 22:00 часа снощи по пътя между Тутракан и село Шуменци. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Детето е пътувало в лек автомобил „Ситроен“, шофиран от 58-годишен водач, който изгубил управлението и колата се преобърнала извън пътното платно.  При удара момичето..

публикувано на 23.08.24 в 10:14

Нов метод за заплащане на паркиране

Престоят на общински паркинги в Силистра вече може да се заплаща и мобилно, съобщават от общинската администрация. Въведен е нов метод за заплащане на паркиране чрез ложение URBO Parking. Чрез него граждани и гости на града могат да заплащат онлайн синя зона, да избират период на престой, както и да получат удобства като запомняне на това къде е..

публикувано на 22.08.24 в 14:56