Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Храна и лекарства с такси

Снимка: архив

Таксиметрови шофьори от Шумен предлагат разнос на храна и лекарства по домовете.

Това е нова инициатива, която цели ограничаването на струпването в магазини и аптеки, каза за Радио Шумен Иво Кулев, управител на таксиметрова компания в града и представител на националната асоциация на превозвачите.

Цената за 1 курс ще е 5 лв, като може да се комбинира ходене до супермаркет и фармацевтичен обект.

За повече информация хората могат да звънят на телефон 054800142.

Иво Кулев обясни, че всички таксиметрови коли се дезинфекцират ежедневно, а на шофьорите са раздадени маски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заедно под сферата

Шести рожден ден ще отбележи Младежката сфера в Шумен на 23 септември. По този повод е организирано събитие „Заедно под сферата“.  Програмата ще започне в 16:00 часа с младежко изложение. В него организациите ще представят на младите хора възможностите, които предлагат за включване в местните инициативи. За повече информация са подготвени..

публикувано на 20.09.24 в 09:39

Приемат заявления до 15 октомври

Близо 3770 семейства от Шуменска област с 4060 осмокласници или ученици от първи до четвърти клас вече са получили целева помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година. Това съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен. Социалната помощ се отпуска на семействата без значение от доходите на родителите,..

публикувано на 20.09.24 в 08:29

11 150 семейства с помощи за топло

Над 14 030 заявления за отпускане на целева помощ за отопление са постъпили до момента в Регионалната дирекция за социално подпомагане в Шумен. Близо 11 150 лица и семейства вече са одобрени и ще получат енергийно подпомагане за предстоящия отоплителен сезон. Най-много са желаещите да се отопляват на твърдо гориво. На близо 1400 помощта е..

публикувано на 20.09.24 в 07:58

Два месеца село без вода

От средата на юли в шуменското село Костена река нямат вода. От ВиК - Шумен обясняват, че дебитът и на трите каптажа, от които се водоснабдява селото, е спрял. Причините все още се изясняват, каза за Радио Шумен кметският наместник Светлана Маркова. "Трябва подмяна на водопроводната мрежа и намиране на нови водоизточници. Водата не..

публикувано на 19.09.24 в 15:37

Честваме Деня на независимостта

Концерти и пресъздаване на жива картина са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България. В празничния 22 септември Симфониета – Шумен, Смесен хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ ще изнесат съвместен концерт под мотото: „116 години независимост“. Началото..

публикувано на 19.09.24 в 14:59
Арх. Валери Колев

Връщат славата на героите

Около 180 000 лева са нужни, за да бъде възстановен паметникът портал на Седми пехотен преславски полк в Шумен. Дарителската кампания започва от днес, каза Владимир Йолов. Той е част от инициативния комитет, който иска да възстанови паметта за над 2000 войници, загинали в името на България. Монументът е издигнат през 1927 година в района на пл...

публикувано на 19.09.24 в 13:53

Детска полицейска академия

В академията ще се обучават възпитаници на ДГ „ Дружба“ в Шумен. През двугодишния обучителен период ще се запознаят с основните функции на областните структури на МВР, ще разширят и затвърдят знанията си по пътна безопасност, пожарна безопасност, екология, взаимопомощ и добротворство. С помощта на педагози и полицейски служители ще развият умения за..

публикувано на 19.09.24 в 13:06