Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима на прокурор за нарушена карантина

Снимка: vesti.bg

Трима от проверените вчера общо 166 граждани, поставени под карантина, не са установени на посочените от тях адреси.

За неспазване на карантина в РУ- Каолиново е започната преписка, след като полицейски служители не открили на адрес в село Браничево 37-годишен мъж. Служители на РУ- Велики Преслав установили двама нарушители – мъж на 55 години, който не бил на посочен от него адрес в Смядово и друг 48-годишен, който не бил открит в къща във Върбица.

Образувани са досъдебни производства. Случаите са докладвани в Районната прокуратура в Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден на възрастните хора

С музика и настроение шуменци отбелязаха Международния ден на възрастните хора. Празнично посрещане бяха подготвили пенсионерите от клуб №16 „Вкусът на живота“. С пожелания за здраве и дълголетие им гостува заместник-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хайнова изненада присъстващите. Специално за Деня на възрастните хора..

публикувано на 01.10.24 в 16:17

Старт на Детското полицейско управление

Превантивната програма „Детско полицейско управление“ стартира днес в област Шумен. Начало на проекта беше даден в СУ „Трайко Симеонов“. Директорът на училището Галина Сакарова и началникът на РУ - Шумен гл. инсп. Илиян Николов подписаха споразумение и декларация за съвместни дейности, след което доброволците от Детското полицейско управление положиха..

публикувано на 01.10.24 в 15:42

Безплатни медицински прегледи

4 скринингови кампании за населението на област Шумен започват от днес - 1 октомври, съобщиха от РЗИ. Изпълнението на прегледите се финансира от Министерство на здравеопазването.  За профилактичен преглед могат да се запишат и хора, които не са здравноосигурени. Прегледите са насочени към основните хронични болести и ще бъдат извършвани от..

публикувано на 01.10.24 в 14:45

Промени в движението около ДКЦ-1

Нова постоянна организация на движение е въведена в района на паркинга на ДКЦ-1 (новата поликлиника) на ул. „Цар Освободител“, съобщават от община Шумен. Местостоянката на таксиметровите автомобили в района на ДКЦ-1 се премести срещу пресечката за улица "Беласица", за да се освободи входа пред бариерата за паркиране.  Това е решение на Комисията по..

публикувано на 01.10.24 в 12:15

Спасиха лешояд в беда

Акция за спасяване на млад египетски лешояд край Мадарския конник приключи успешно. Това съобщават от Българското дружество за защита на птиците. През изминалите дни екипа на дружеството е получил сигнал, че животното е забелязано от туристи в района на скалния релеф край Мадара. Птицата е стояла на земята и е допуска хора близо до себе си,..

публикувано на 01.10.24 в 12:02

Част от Шумен без вода

Високите части на Шумен са без вода, съобщиха за Радио Шумен от ВиК Шумен. Спирането е заради авария на 20-киловолтов електропровод "Илчов баир", което води до спиране на помпите на 3 и 5 подем и в помпената станция "Мургаш".  Аварията е причинена от паднало дърво, което вече е отстранено.  Започва възстановяване на подаването на вода към всички..

публикувано на 01.10.24 в 11:31
Архив 2023 г.

Крос „Златна есен“

Традиционният лекоатлетически крос „Златна есен“ за ученици от 3 до 12 клас ще се проведе на 3 октомври (четвъртък) в Градската градина. След официалното откриване в 9:30 часа предстои съобщаване на стартовете по възраст и ще се постави началото на спортната надпревара. Състезанието се организира от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, със съдействието на община..

публикувано на 01.10.24 в 09:12