Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски отдел на село

Снимка: Областна администрация - Търговище

Новоизграденият детски отдел за игра към читалище „Родина“ в търговищкото село Пробуда беше открит днес.

Помещенията са изцяло обновени от Община Търговище, като са изградени с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ и Фондация „Телус Интернешънъл България”.

В стаята за игра ще се провеждат занимания с деца чрез съвременни подходи и програми под общото название „Елементът игра”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират Земеделската банка

Започва ремонтът на бившата Земеделска банка в Търговище. Реставрацията на сградата, построена през 1915 г., ще струва близо 4,5 млн. лв., осигурени от държавния бюджет. Ремонтите ще продължат 14 месеца. Това обявиха на брифинг днес кметът д-р Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в общината инж. Светлана..

публикувано на 17.09.24 в 13:44

Млад мъж загина на пътя

Млад мъж е загинал при пътен инцидент. Това съобщават от търговищката полиция. Инцидентът е станал на 16 септември около 17:50 часа до гробищния парк на с. Кестеново, община Омуртаг.  28-годишен водач от същото село управлявал лек автомобил „БМВ“. На участък с десен завой е изгубил контрол над управлението. В резултат колата се е блъснала..

публикувано на 17.09.24 в 12:28

Укрепват река Поповска

Работи се по корекцията на коритото на река Поповска и се почиства теренът в района на ул. „Аспарух“ в Попово. Мерките са в изпълнение на проекта на общината за предотвратяване на наводнения от реката в рамките на града.  Ще бъдат изградени бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“. Проектът е за над 3 милиона лева, а..

публикувано на 17.09.24 в 09:17
Ешреф Ешрефов

Парична гаранция за Ешрефов

20 000 лева парична гаранция е новата мярка за неотклонение на бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, постановена от Окръжния съд в Търговище. Тя заменя досегашната мярка "Домашен арест". Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 г. е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг с цел извършване на престъпление по служба...

публикувано на 16.09.24 в 14:00

Отново на училище

Успешна, здрава и ползотворна учебна година пожела кметът на Търговище д-р Дарин Димитров на тържествата, организирани в I СУ „Св. Седмочисленици“ и II СУ „Проф. Никола Маринов“. „Успехите в образованието и науката идват след подготовка, но са съпътствани и от трудности. Тези трудности обаче са неизбежни, за да постигнем успехи и в училище, и..

публикувано на 16.09.24 в 11:11

Редят нови павета

Започна ремонт на тротоарите на ул. „Граф Игнатиев“ в Търговище, съобщиха от местната администрация. Дейностите се извършват от  Общинското предприятие БКС.  За обновяване там са предвидени 1800 кв. м настилки от двете страни на улицата. В момента се работи по северната част на тротоара, като се полагат нови бордюри.  На мястото на старите плочки..

публикувано на 16.09.24 в 09:11

Празник на мекицата

Над 3 хиляди мекици ще бъдат изпържени днес по време на празника на мекицата, който ще се проведе в търговищкото село Буховци за 14-и пореден път. Събитието, което не е прекъсвано през годините, е част от Националната програма „Европейски дни на наследството“ 2024. Идеята за празника е на Народното читалище „Развитие“ в селото, което е и негов..

публикувано на 14.09.24 в 10:23