Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн след смъртта на учителка

Снимка: БГНЕС

Учениците от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии в Шумен да преминат на обучение в електронна среда до края на следващата седмица (6 ноември), предлага директорът на училището Веселин Тодоров.

Искането е изпратено до министъра на образованието Красимир Вълчев. Решението на училищното ръководство е взето след като почина учителка, заразена с коронавирус. В гимназията има още двама учители с COVID-19.

Днес се извършва цялостна дезинфекция на учебната сграда.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дом за стари хора - Шумен

Обновяват Дома за стари хора

Домът за стари хора “Д-р Стефан Смядовски” в Шумен ще бъде разширен и обновен. За целта са отпуснати близо 5.2 милиона лева по Плана за възстановяване и устойчивост.  С парите ще се направи ремонт на две сгради, които са в двора на сегашния дом. Няма да се увеличава капацитетът на заведението, обяви зам.-кметът по социална политика и..

публикувано на 16.07.24 в 12:29
Община Шумен

Социални тръгват по селата

Срещи по социални и здравни въпроси ще организира община Шумен с жители на селата. Това обяви на брифинг днес зам.-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хайнова. Здравни работници ще мерят кръвно налягане и кръвна захар на желаещите.  "Четири ще бъдат линиите на посещения. Те ще бъдат от вторник до петък. Към момента наблюдаваме, че..

публикувано на 16.07.24 в 12:15

Трупове на животни край Марково

Останки от трупове на кошута и благороден елен са намерени в землището на село Марково. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет около 08:30 часа вчера сутринта от служители на горското стопанство в Нови пазар.  По време на извършения от полицейски служители оглед в местността „Дълбоката“ в Нови пазар гилзи не са намерени. Образувано е..

публикувано на 16.07.24 в 11:53

Четирима в ареста за дрога

Четирима шуменци са задържани след полицейска проверка снощи, по време на която са намерени и иззети наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Младите мъже са пътували в "Мерцедес" с варненска регистрация. Около 22:45 часа на 15 юли на кръговото кръстовище на кв. "Макак" те били спрени от полицейски екип.  В автомобила е открит..

публикувано на 16.07.24 в 11:35

Усилен ремонт в Нови пазар

Започна основният ремонт на ул. „Плиска“ в Нови пазар. Това става по проект за подмяна на водопровода и асфалтовата настилка на улицата.

публикувано на 16.07.24 в 11:05

Две села без вода

Без вода са шуменските села Панайот Волов и Белокопитово заради авария на довеждащия водопровод, съобщават от ВиК – Шумен.  Екипи на дружеството работят за решаването на проблема, но хората от двете населени места ще останат без водоснабдяване до отстраняване на аварията.

публикувано на 16.07.24 в 10:54

Доброволчеството е супер яко

Подновена е маркировката по туристическата флористична пътека. Инициативата е на доброволци по проект "Доброволчеството е СУПЕР ЯКО” с подкрепата на Природен парк "Шуменско плато”, съобщава БТА.  Моника Стефанова от Фондация "Подобри" каза, че маркировката е била избледняла или заличена. В инициативата са се включили около десетима младежи от Шумен..

публикувано на 16.07.24 в 09:00