Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу зелените сертификати в Шумен

15
Снимка: Радио Шумен

Близо 150 души в Шумен излязоха на протест срещу зелените сертификати. Точно в 12 те се събраха на площад „Кристал“.

След това шествието тръгна към кръговото кръстовище на Руски паметник, където протестиращите блокираха движението за около 5 минути. От там колоната се отправи към един от големите магазини за строителни материали и техника.

Недоволстващите от ограниченията нахлуха в търговския обект, без маски и сертификати, в нарушение на заповедта на здравния министър.

Чуйте аргументите на протестиращите срещу зеления сертификат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Училище, здравей!

Изложба „Училище, здравей!“ в Разград представя учебници по различни предмети, помагала и учебни тетрадки от 60-те години на миналия век до 2000 година. Експозицията дава възможност да се проследи как се променя видът и съдържанието на изучаваните предмети през годините. Тя е подредена в централното фоайе на Регионалната библиотека „Проф. Боян..

публикувано на 12.09.24 в 14:06

Чистим заедно Шумен

Община Шумен ще се включи активно в националната кампания „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 14 септември. Към доброволците тази събота ще се присъединят общинското ръководство и служители на администрацията. Заявки за участие в кампанията са подали граждани, фирми, учебни заведения и неправителствени..

публикувано на 12.09.24 в 13:55
Град Шумен

Продължаваме да се топим

С 1370 души е намаляло населението в Шуменска област през изминалата година, показват данните на Териториалното статистическо бюро.  През 2023 г. в десетте общини от областта показателят има отрицателни стойности.  Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в община Хитрино (минус 17.3‰), а най-малко – в..

публикувано на 12.09.24 в 13:26

Гореща телефонна линия

МВР разкрива денонощна телефонна линия за сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно по време на национално съвещание в Главна дирекция "Национална полиция".  Събитието беше свързано с подготовката, осигуряването и провеждането на изборите. То бе открито от служебния премиер Димитър Главчев.  "Точно един месец преди изборния ден ще открием..

публикувано на 12.09.24 в 12:44

Солени глоби за енергиен сниф

До 3000 лева е глобата за продажба на забранения от вчера енергиен прах. Това обясни Игнат Арсенов, главен директор на Дирекция „Контрол на пазара“ в Комисията за защита на потребителите пред БНТ.  По данни на регулатора продуктът не е категоризиран и е пуснат на българския пазар от август. Решението за пълна забрана за продажба на енергийния..

публикувано на 12.09.24 в 11:50

Иззеха незаконно оръжие

44-годишен мъж от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие. Това съобщават от разградската полиция. Първоначално сигналът е бил за домашно насилие. Полицаите са започнали незабавно оперативно-издирвателни действия. В имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито..

публикувано на 12.09.24 в 10:56

Повече вода за Омуртаг

Повече литри вода са осигурени за Омуртаг. Това съобщи Магдалена Славова от гражданското сдружение “Вода за Омуртаг” . От днес вечерното водоподаване за града се удължава и става от 17:00 до 22:00 ч.  Това става възможно, след като беше включена нова реновирана вътрешна водопроводна мрежа (ВВМ) в “Ниска зона” на Омуртаг. Потребителите вече са..

публикувано на 12.09.24 в 10:42