Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК с 400% по-високи сметки за ток

„ВиК – Шумен плаща задълженията си за електроенергия към Енерго-Про регулярно и на този етап дружеството се справя с огромните сметки за ток със собствени средства.“ Това съобщи управителят на ВиК дружеството Жанета Панайотова на работна среща с областния управител Владимир Йолов. 

Според Панайотова в сравнение с предходни години консумираното количество електроенергия не се е увеличило, но заради по-високата цена на тока трябва да се плащат с 400% по-високи сметки. Има уверението от „Български ВиК холдинг“ за механизъм, с който всички ВиК оператори ще бъдат компенсирани, допълни Жанета Панайотова.

Областният управител Владимир Йолов постави проблема със състоянието на канализационната помпена станция в квартал „Дивдядово“ и с изтичането на битово-фекални води. Управителят на ВиК – Шумен съобщи, че дружеството търси вариант за отстраняване на проблема.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ВиК – длъжник за милиони

1,3 млн. лв. дължи ВиК – Шумен за ток на Електроразпределение Север. Това съобщи бившият областен управител на Шуменска област Венцислав Венков. Фактурата през декември е била оспорена от водното дружество, тъй като според тях сумата не е била пресметната..

публикувано на 18.01.22 в 11:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

2.3 милиона за ВиК системи

Над 2,3 млн лева. ще получи безвъзмездна община Нови пазар за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места в общината. Това стана факт след подписването на договор с Държавен фонд „Земеделие” по Програма за..

публикувано на 17.09.24 в 16:12

Местят такситата от ДКЦ-1

Местостоянката на таксиметровите автомобили в района на ДКЦ-1 (новата поликлиника) в Шумен ще се премести срещу пресечката за улица "Беласица", за да се освободи входа пред бариерата за паркиране. Това реши днес на свое заседание Комисията по..

публикувано на 17.09.24 в 15:56

Деца изпитваха водачи на пътя

Познават ли водачите в Шумен Закона за движение по пътищата провериха днес ученици от СУ “Панайот Волов“ в града. Инициативата е част от мероприятията, свързани със Седмицата за превенция на детската пътна безопасност.  С помощта на пътните полицаи Йоана..

публикувано на 17.09.24 в 15:25
Община Никола Козлево

2.5 милиона за паркове и асфалт

С близо 1 млн. и 600 хил. лева в две населени места от община Никола Козлево ще бъдат изградени площади и паркове. Това каза за Радио Шумен кметът Исмаил Ибрям. Средствата за общинския център са 700 000 лв., а за село Пет могили – 900 000 лв...

публикувано на 17.09.24 в 14:54

Класна стая под небето

Новата класна стая на открито в шуменското Средно училище „Панайот Волов“ бе използвана за първи път от осмокласници днес. На чист въздух и сред дърветата, посадени от ученици и родители през годините, се проведе час по български език и литература...

публикувано на 17.09.24 в 13:35

Обновяват Младежката сфера

В Младежката сфера в Шумен се извършва ремонт. Идеята е пространството да стане по-здраво и устойчиво на атмосферни влияния. Много шуменски фирми са дарили материали или са ги предоставили на по-ниски от пазарните цени. Ремонтните дейности се правят от..

публикувано на 17.09.24 в 13:01

Шуменче на международен конкурс

Третокласничката Мелиса Джавидова от шуменското Средно училище „Сава Доброплодни“ е единствената от България, която е избрана да представи страната ни на Международен конкурс в Сърбия, който ще се проведе в периода от 6 до 10 ноември в Нови Сад...

публикувано на 17.09.24 в 12:11