Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница на кръстопът

2
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Болницата в Кубрат продължава да е празна сграда, която трупа разходи за отопление и осветление. Това каза за Радио Шумен Мариян Петров от Сдружение „Потомци на Дуло“. Той беше един от организаторите на протеста в началото на декември, след решението на Общинския съвет да не поднови договора на дългогодишния управител на лечебното заведение Павлина Мичева. 

По думите на Мариян Петров в момента работят само COVID отделението, рентгенът и лабораторията. Не е преодолян кадровият дефицит след напускането на повече от 12 лекари, подали оставка в знак на несъгласие със смяната на ръководството. 

Нещата не се случват и няма как да стане, когато няма лекуващи лекари и договори със Здравната каса. Останали са само няколко медицински сестри и санитарки. Нямам идея как се финансира сега болницата, заяви още Мариян Петров.

Временният управител на кубратската болница д-р Леман Балканджиева заяви, че работата на здравното завадение се възстановява поетапно. В момента работят COVID секторът във вътрешно отделение, рентгенът и лабораторията. Изпълняват се и зелени коридори за ваксинация. Внесени са документи за отварянето на хирургическото отделение, има сключен договор с педиатър, продължават усилията за привличане на медици. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

МБАЛ - Кубрат

Граждани и медици на протест

Лекари, които са напуснали болницата в град Кубрат, медицински персонал и граждани протестираха днес в подкрепа на здравното заведение. Искането е Общинският съвет да преразгледа решението си, с което назначава нов управител на МБАЛ - Кубрат и до..

публикувано на 06.12.21 в 14:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Малки полицаи в Разград

Две Детски полицейски управления бяха сформирани тази седмица в Разград, съобщават от полицията. Дейността им е по дългосрочната превантивна програма на МВР, чиято цел е да повиши доверието към полицията и да формира гражданска активност. Членове..

публикувано на 02.10.24 в 09:45

Профилактични прегледи

Безплатни скринингови прегледи организира Регионалната здравна инспекция в Разград. Те ще продължат до 22 ноември.  Могат да се възползват всички пациенти независимо от здравноосигурителният статус.  Прегледите при различните специалисти ще се..

публикувано на 02.10.24 в 09:11

Нов асфалт в селата

Стартираха ремонтите на улици в 21 села в община Разград, общата инвестиция е 1 000 000 лв., съобщават от общинската администрация.  Ремонтните дейности се извършват по проект за обновяване на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в..

публикувано на 02.10.24 в 08:32

50 000 лева гаранция за Манукян

Диригентът Левон Манукян е освободен под парична гаранция в размер на 50 000 лв., потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.  Вече бившият директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има наложена забрана да напуска страната...

публикувано на 01.10.24 в 10:55

Нападнаха мъж с пистолет

70-годишен мъж от кубратското село Бисерци бил нападнат от 59-годишен съселянин с газов пистолет, съобщават от разградската полиция. Сигналът е подаден малко преди 2:00 часа през нощта вчера. Двамата си разменили удари, при които потърпевшият успял..

публикувано на 01.10.24 в 10:50

Детска храна по домовете

Детската кухня към детска ясла „Звездици“ в Разград ще доставя храна по домовете, съобщиха от общинската администрация.  От 7 октомври започва новата услуга за удобство на родителите, които по различни причини нямат възможност да посещават всеки ден..

публикувано на 01.10.24 в 08:58

Гледат мярката на Манукян

Прокуратурата в Пловдив днес решава каква мярка за задържане да поиска за диригента Левон Манукян, който вече е освободен от длъжността директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.  Според прокуратурата, Манукян е обвинен за..

публикувано на 01.10.24 в 08:26