Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическите ефекти от мерките

Снимка: Борислава Борисова

През седмицата бяха анонсирани антикризисните социални мерки, които управляващата коалиция ще реализира във второто полугодие, след актуализация на бюджета на страната. Припомняме, че нулева ставка на ДДС за хляба, осъвременяване на пенсиите с близо 20%, по-високи данъчни облекчения за семействата с деца и отстъпки за горивата са част от мерките в антикризисния пакет.

Какви са политическите реакции към анонса за антикризисните мерки и какви политически ефекти се очакват от приемането на актуализацията на бюджета и обезпечаването на средства за мерките, може да чуете от разговора с политолога Първан Симеонов, изпълнителен директор на агенция „Gallup International“.


По публикацията работи: Антоний Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампаниите на Благовест

Нова благотворителна инициатива започна шуменецът Благовест Банков. Той е преподавател в шуменския факултет по "Артилерия, противовъздушна отбрана и киберсигурност" към Националния военен университет „Васил Левски“, но е организирал множество успешни благотворителни кампании за хора в неравностойно положение. Поредната му дългосрочна кампания е за..

публикувано на 08.08.24 в 09:01

Кауза „топъл обяд“

Областният съвет на Българския червен кръст в Разград и тази година ще осигурява безплатен топъл обяд за ученици от социално слаби семейства. Младежи доброволци в разгара на лятото организираха много успешна кампания за набиране на средства. Със свой щанд на Панаира на киселото мляко   и изработени от тях сувенири, картички, чаши и картини успяха да..

публикувано на 08.08.24 в 08:43

По-добър сезон за туризма

Още през май тази година председателят на Асоциацията на агенциите за входящ туризъм Иван Грошев прогнозира, че този летен сезон ще бъде по-добър от миналогодишния. Грошев отчете, че след отпадане на ковид мерките се увеличава делът на ранните записвания. Връщаме се към типа клиентско поведение от 2019 г., когато хората планираха по-рано почивките си,..

публикувано на 08.08.24 в 08:34

Благодарност от кмета

Кметът Христо Христов се срещна днес с доброволното формирование към община Шумен и скаутския клуб „Мадарски конник“, за да им благодари за помощта, която са оказали за започналото почистване на парк „Кьошковете“.  Доброволното общинско формирование е с 12-годишна история. За този период мъжете и жените в него са участвали в не малко акции...

публикувано на 07.08.24 в 14:14
Тони Димитрова

Любов в сегашно време

Тази вечер в Шумен гостува сърдечната и откровена с публиката Тони Димитрова. Местата за концерта бяха разпродадени за часове.  За новите песни и любовта на почитателите си тя разказа на слушателите на Радио Шумен, часове преди концерта й на шуменска сцена.  Чуйте интервю на Жулиета Герова с Тони Димитрова.  

публикувано на 07.08.24 в 13:08

Фармацевт с нов роман

Кармен Мишу-Бойчева е лекар, фармацевт и писател. Последното съвсем не е някакво увлечение, защото дамата, родена във Видин, живяла в София и отведена от любовта в Тутракан, издава роман след роман. „Дъжд“ е новото й заглавие и тази седмица, на 9 август, книгата ще има премиера във Варна.  Първият роман на Кармен Мишу-Бойчева „Балканска сага“..

публикувано на 06.08.24 в 08:25

Фестивал на любовта

Така се нарича дебютният роман на Десислава Маринова. Професионално е посветена на строгия ред на цифрите, но в думата ѝ бушуват емоции, които избликват в книгата ѝ. Обича да пътува, да попива в душата си чудни природни гледки, да опознава хората и да създава нови светове. В романа „Фестивал на любовта“ Десислава Маринова ни повежда сред..

публикувано на 05.08.24 в 08:35