Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброто дело

2
Снимка: Радио Шумен

Инициативата "Капачки за бъдеще" се провежда днес в Шумен и в Дулово. Целта е събиране на средства за купуване на трета детска линейка. 

През април тази година шуменци събраха близо 4,5 тона пластмасови капачки и 800 кг кенчета. 

Как протича днес акцията в Шумен – репортаж на Христина Димитрова: 



В Дулово до 14 часа капачки и алуминиеви кенчета се предават на доброволния пункт на площада зад църквата. Акцията там се организира за първи път.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Незагасена цигара подпали слама

Незагасена цигари подпали рула слама в стопански двор вчера. Това съобщават от силистренската полиция. Произшествието е станало вчера следобед в село Стефан Караджа. Неизгасена цигара станала причина за пожара, при който изгорели 6 рула слама.  Други 10 са спасени след намесата на огнеборците.

публикувано на 04.10.24 в 09:18

1,6 милиона за нова велоалея

Обществена поръчка за избор на изпълнител за строителството на велосипедна инфраструктура в Търговище обяви общинското ръководство в града. Дейностите ще се изпълняват по процедурата за екологосъобразна мобилност по Плана за възстановяване и устойчивост. Това съобщава БТА. По проекта се предвижда изграждането на велоалея с дължина от над 2 км на..

публикувано на 04.10.24 в 08:49

Беседи за родители

Поредното издание на Общинското училище за родители ще бъде на 15 октомври (вторник) от 10:00 ч. в зала „Култура“ на ул. „Цариброд“ 3. Това съобщават от община Русе. За лектори са поканени доц. д-р Свилен Досев - педиатър в УМБАЛ „Канев“, и д-р Венета Немецова - физиотерапевт педиатър   в УМБАЛ „Медика“. Те ще говорят за заместващото..

публикувано на 04.10.24 в 08:43

Усилен ремонт на моста

До около 20 октомври би трябвало да бъдат подменени всички 70 стоманобетонни панела в 200-метровия участък на Дунав мост при Русе, който се ремонтира в момента.  След това ще започне изпълнението на тротоарните блокове и полагането на хидроизолацията и асфалтовата настилка.  Очаква се всички тези дейности да приключат до края на ноември. В..

публикувано на 04.10.24 в 08:39
Община Тутракан

Финансова подкрепа за таланти

Родителите и настойниците на талантливи деца в Тутракан могат да подадат искания за предоставяне на финансова закрила до 22 октомври. Документите трябва да бъдат адресирани до кмета на община Тутракан и да включват копие от удостоверения за класиране на I, II и III място в олимпиади, състезания и конкурси, които доказват постиженията на детето...

публикувано на 04.10.24 в 08:35

100 стипендии за мюсюлмани

Конкурс за 100 стипендии за мюсюлмани, които учат в български висши учебни заведения, обяви Главното мюфтийство.  Стипендиите са за студенти, които се обучават в специалностите: право; медицина; инженерни, социални и педагогически специалности.  Стипендията се отпуска за 9-те месеца на учебната година. Кандидатите трябва да са български граждани и да..

публикувано на 04.10.24 в 08:32

10 години студио "Артистик“

Литературна среща „Нашата есен“ организира днес от 10:00 ч. фондация „Съпричастие“. Срещата ще се проведе във филиала на силистренската Регионална библиотека „Партений Павлович“. А от 19:00 ч. довечера в Драматичния театър в Силистра е премиерата на спектакъла „Ничия земя“. С нея ще бъдат отбелязани 10 години от създаването на театралното студио..

публикувано на 04.10.24 в 08:29