Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каналджии са убили граничния полицай

Снимка: БГНЕС

Каналджии са убили граничния полицай край с. Голям Дервент. Граничният наряд се е натъкнал на срез на оградата. Това съобщи на брифинг днес главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров

Той потвърди, че става въпрос за трафиканти на мигранти.

Днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще проведе разговор с турския си колега.

„Ще изисквам турската страна да разбие каналджийските мрежи, както ние. Поискал съм същото от ”Европол” и от ЕК. ”, категоричен бе Демерджиев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ниски добиви от слънчоглед

На 90% е прибрана царевицата в региона, съобщиха от Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието.  На места добивите са изключително ниски – с над 200 до 300 кг по-ниски в сравнение с миналата година. Слънчогледът в Североизточна България също е почти прибран. В сравнение с миналата година средните добиви са с близо 100 -120 кг по-ниски, твърдят..

публикувано на 04.10.24 в 08:16

Президентът свиква КСНС

Рисковете за България след ескалацията на конфликта в Близкия изток ще обсъжда Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.  Държавният глава събира в 10:00 часа ръководителите на службите за сигурност, представителите на изпълнителната власт и на парламентарните партии. Участниците в заседанието на КСНС..

публикувано на 04.10.24 в 08:09

Планово без ток и в петък

Профилактика, ремонти и временни превключвания ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизтока и днес, на 4 октомври, предупреждават от електроразпределителното дружество. В  Разград ска област от 8:30 до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на Исперих; от 9:00 до 16:30 ч. – в части от Разград, с. Тертер,..

публикувано на 04.10.24 в 07:08

Слънчев петък

Температурите в 6:00 ч. тази сутрин в Североизтока са: 11 градуса в Търговище, 14 – в Русе, 15 – в Разград, 17 – в Силистра. В Шумен измерената температура е 12 градуса, атмосферното налягане е 986 хектопаскала – по-ниско от средното за месеца, а до края на деня още слабо ще се понижи. Относителната влажност на въздуха е 98%. Днес отново ще..

публикувано на 04.10.24 в 06:34

Ибрямов в ареста до 72 часа

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на Джейхан Ибрямов, след като бяха взети решения за снемане на неговия имунитет от наказателно преследване като народен представител и като кандидат за следващия парламент.  Ибрямов беше задържан в рамките на разследване на ГДБОП и Антикорупционната комисия в момент на получаване на голяма сума предварително..

публикувано на 04.10.24 в 06:20

Земеделци пред протест

Протестна готовност обсъжда Националната асоциация на зърнопроизводителите заради неспазването на сроковете за изплащане на украинската помощ. Асоциацията излезе с остра декларация, след проведен извънреден Управителен съвет. Напрежението сред земеделските производители нараства, защото вторият транш на държавната помощ заради войната в Украйна..

публикувано на 03.10.24 в 14:58

Температурите се повишават

8 градуса е измерената в 6:00 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 988 хектопаскала, влажността на въздуха е 93%. 12 градуса е в Разград и Силистра, 9- в Русе и 8 градуса в Търговище.  Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг- югоизток и с него дневните температури още слабо ще се повишат...

публикувано на 03.10.24 в 06:23