Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добротворчество в Кубрат

Снимка: Личен архив

Да останеш мил и състрадателен, независимо от проблемите на ежедневието, да правиш добро и да увличаш в това все повече и повече хора. Това е равносметката за отминаващата година на децата от кубратския клуб „Емпатия“ и кубратския педагог д-р Надие Карагьозова, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

„Коледна топлина“ за онкоболни деца и възрастни хора от дома в село Тертер, увличането в добротворчество и на деца от Дъблин, Ирландия, семинар за квалификация на педагози от Софийско - д-р Надие Карагьозова не спира да вдъхновява и мотивира малки и големи, с които я среща животът.
За добрите думи, които ни докосват, за добрите постъпки, които ни трогват, за добрите мисли, които ни правят по-добри хора. Интервю на Ивелина Иванова с д-р Надие Карагьозова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кула от любов към България

Украинката Любов Кула-Фердинандова вече 33 години живее в подножието на Шуменското плато. В града, където ражда дъщеря си и работи като учител в най-голямото училище – „Сава Доброплодни“. Любов е родена в укранския Приморск, малко градче на брега на най-малкото море в света – Азовско. Там завършва със златен медал средното си образование със..

публикувано на 13.09.24 в 12:30

Майстории в Шумен

За шеста поредна година в Шумен се провежда Националният панаир за занаяти „Майстории“. В него се включват участници от цялата страна, а интересът е голям и всяка година се записват нови творци. Откриването на панаира „Майстории“ е днес - 13 септември, от 11:30 часа. Събитието продължава и на следващия ден, като щандовете на творците ще бъдат..

публикувано на 13.09.24 в 08:17

Звънецът бие и на Острова

Първият учебен звънец ще събере след броени дни възпитаниците на Българското неделно училище „Васил Левски“ в Кеймбридж. Повече от 120 деца ще прекрачат прага му, сред тях и такива, на възраст до три години.  Директор на училището е Тюркян Али, един от гласовете на Радио Шумен, който вече не звучи в ефира, а разказва на децата, родени в Англия, за..

публикувано на 13.09.24 в 07:56

Полет на мотори в цирка

Цирковото изкуство се промени много през последните четири десетилетия. Свилен Кехайов, който ръководи една от големите трупи у нас, е живата история на това изкуство. „Целият свят се променя. Търсим. Намираме. Голямата атракция сега е нещо, което за първи път се случва в цирка“, разказа той. Каскадите с мотори са много популярни в..

публикувано на 12.09.24 в 15:54

Важни ли са вещите лица

Каква е ролята на вещите лица в съдебния процес? Често чувате в съдебни казуси, че съдът е назначил експертизи или съдът предстои да изслуша вещи лица.. Вещите лица са експерти в различни области и по компетентност се назначават от съда, ако се прецени, че това е нужно за изясняване на обективната истина. Техните заключения понякога са решаващи..

публикувано на 12.09.24 в 13:00

Да разчистим бюрата

Под това послание за пореден път във Велики Преслав ще премине кампанията за събиране на отпадъци от хартия и картон. Инициативата вече е традиционна и има подкрепата на учениците и техните родители.  Тя е част от програмата на община Велики Преслав за възпитаване на отношение и навици у гражданите към разделно събиране на отпадъците от домакинствата..

публикувано на 11.09.24 в 08:17
Рапица

Намаляват земеделските площи

Ниски добиви и ниски цени –това е най-лошият сценарий в земеделието. Това е поредната тежка година за зърнопроизводители от региона заради сушата. Драстично намаляха площите с рапица, а реколтата от царевицата е компрометирана. Това каза Мариела Йорданова от съюза на зърнопроизводителите в Лудогорието. По думите й, много стопани вече се отказват от..

публикувано на 11.09.24 в 08:08