Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулинарна фиеста в Драгоево

5
Снимка: Радио Шумен

Село Драгоево е център на кулинарията с десетки гости и участници в изложбата на торти, пасти и разнообразни десерти, направени от плодове и зеленчуци в цветни багри от целия спектър.

Майсторите на най- оригинални кулинарни изкушения ще получат награди от Ути Бъчваров, който е председател на журито и даде много висока оценка на творенията от захар, мляко и яйца с привкус на портокали, киви, спанак, цвекло, моркови и царевица.

Представители на читалища и фолклорни групи от селата Осмар, Васил Друмево, Белокопитово, Ивански, Радко Димитриево и Драгоево, като домакини, са най-многобройните участници в конкурсната програма.

Петият фолклорен фестивал „Драгоево пее и танцува” продължава в центъра на селото с народни изпълнения и атрактивна кухня на открито, в която пред очите на десетки зрители Ути ще приготви за тях драгоевска гозба и свински пържоли.

По публикацията работи: Ивелина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар на пътя

Мъж и жена са пострадали при пътен инцидент в Поповско. Това съобщават от търговищката полиция. Инцидентът станал вчера около 13:50 часа в поповското село Зараево. 18-годишен водач с лек автомобил „Ситроен Ц5“ навлязъл в лентата за насрещно движение. Там се е блъснал в лек автомобил „ВАЗ", управляван от 49-годишен водач.  При удара водачът на..

публикувано на 30.08.24 в 11:44
Снимката е илюстративна, архив.

Пожар изпепели фургон

Сигнал за пожар във фургон в землището на село Студеница е бил приет снощи около 18:20 часа. Това съобщават от шуменската полиция. На място огнеборците заварили силно развит пожар. Пламъците били погасени с помощта на 3 тона вода.  Фургонът е унищожен, причина за възникване на пожара е късо съединение в ел.инсталация.

публикувано на 30.08.24 в 11:31

С канабис зад волана

36-годишен шуменец бил задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Около 11:00 часа вчера на бул. “Славянски“ в Шумен екип на полицейското управление в града спрял за проверка водач на лек автомобил "Мерцедес". Зад волана бил 36-годишният местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на..

публикувано на 30.08.24 в 11:25

Шумен ще чества 6 септември

С военен ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде отбелязан 6 септември – Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Церемонията ще започне в 10:00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“. Слово по повод празника ще произнесе полк. Калоян Илиев, заместник-декан на факултет..

публикувано на 30.08.24 в 10:49

Оглед на магистралата

Временно движението при км 357 на автомагистрала "Хемус" в посока Варна се осъществява поетапно в активната и изпреварващата ленти. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е извършване на оглед от Областната дирекция на МВР в Шумен във връзка с катастрофа в района.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 30.08.24 в 09:45

76-годишен с нелегална триколка

Възрастен мъж яхна нерегистрирана триколка. Това съобщават от разградската полиция. Триколката с електрически мотор „Telstar“ е спряна около 10:00 часа на 29 август в Лозница. В хода на полицейската проверка е установено, че 76-годишният водач управлява триколесния електрически мотор, без да е регистриран по надлежния ред.  Започнато е..

публикувано на 30.08.24 в 09:37

Кражба на село

51-годишен мъж от заветското село Острово съобщил за взломна кражба, извършена в дома му. Това съобщават от разградската полиция. Между 14:30 и 20:00 часа на 29 август била разбита входната врата в имота му, след което задигнати 500 лв. и моторен трион „Щил“.  Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая се води досъдебно производство...

публикувано на 30.08.24 в 09:29