Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на стадиона на финала

Снимка: Незабравка Кирова

До края на юни трябва да завърши започналият през есента на миналата година ремонт на стадион "Луи Айер" в Силистра. Министерският съвет отпусна 1,6 милиона лева за частична подмяна на седалките, реновиране на част от сградния фонд, нова тревна настилка на футболното игрище, полагане на тартан върху лекоатлетическата писта и изграждането на два тенис-корта и игрище за мини-футбол.

Със собствено финансиране Общината изгражда и кладенец, който ще е част от поливната система на стадиона, която ще поддържа тревната настилка свежа и ще спестява пари, коментира зам.-кметът инж. Тихомир Борачев, давайки пример с другото градско игрище, където има подобен кладенец.

"От който миналата година е използвана около 5 хиляди кубика вода. Ако трябваше да платим на ВиК, трябваше да пратим 25 хиляди лева. На "Басейнова дирекция", тоест на държавата, за ползването на подземния източник плащаме около 1200 лева. Тоест едно такова съоръжение се изплаща за 3-4 година", посочи той.

Голяма част от дейностите са вече към своя край, съобщи още инж. Борачев.

Поет бе и ангажимент Общината да търси други източници за финансиране, за да бъде завършен ремонтът на спортните зали за бойни спортове и остатъчната сградна инфраструктура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха майката на изоставеното бебе

Задържаха 43-годишна жена от дуловското село Водно, изоставила новороденото си бебе в храсти в района, съобщава Нова телевизия, като се позовава на Окръжната прокуратура. Жената отрича да е майка на момченцето, но първоначален медицински преглед доказва, че жената наскоро е раждала.  По-рано днес беше установено, че детето е било оставено в..

публикувано на 13.09.24 в 15:35

В очакване на първия звънец

Няма продължаващи сериозни ремонти в училищата на област Силистра, които да изискват преместване на учебния процес. Това съобщават от Регионалното управление на образованието.  Новата учебна година в областта ще открият 41 училища, 23 детски градини, 4 центъра за личностно развитие и един специализиран център. Няма закривани и преобразувани..

публикувано на 13.09.24 в 12:18

Намериха бебе в тревата

Новородено бебе беше намерено в дуловското село Водно. Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство по случая. На 12 септември 2024 г. малко след 12:00 часа в Областната дирекция на МВР в Силистра е получен сигнал за бебе, изоставено в тревните площи между къщите в дуловско село. На място незабавно са изпратени..

публикувано на 13.09.24 в 11:13

Демонстрации на пожарната

С атрактивна демонстрация силистренските огнеборци отбелязаха професионалния си празник.  В центъра на града те показаха възможностите на противопожарната техника за гасене от далечно разстояние с лафетен струйник. Зрителите наблюдаваха с интерес действията на пожарникарите с 30-метровата автомеханична стълба.. Оживление сред децата предизвика..

публикувано на 13.09.24 в 11:05

50 години етнографски музей

Изложба "50 години Етнографски музей "Дунавски риболов и лодкостроене” ще бъде открита днес от 12:00 часа в Крайдунавския парк на Тутракан. Експозицията, която проследява развитието на музея от създаването му, ще бъде отворена за посещения до края на следващия месец. На половинвековния юбилей на музея е посветена и Научна конференция..

публикувано на 13.09.24 в 10:02

Празник на хляба

Празник на хляба, песента и танца с изложение се открива тази вечер от 18:00 часа на площада в Силистра, съобщиха от общинската администрация. Събитието е подготвено от читалищата в общината.  На изложението ще бъдат показани хляб и хлебни изделия, които са направени по автентични български рецепти. По традиция ще бъдат представени и сечива за..

публикувано на 12.09.24 в 08:55

Кампания и в Тутракан

Информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението „еЗдраве“ започна и в Силистренска област. Служителите на РЗИ днес са в Тутракан. Изнесеният офис се намира на откритата сцена в парк „Христо Ботев“ и очаква хората до 16:00 часа.  Всеки български гражданин разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до:..

публикувано на 11.09.24 в 14:23