Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян до козирката на мотоблок

Снимката е илюстративна
Снимка: ОДМВР Шумен

Пиян водач на мотоблок "Беларус" е бил засечен късно снощи на пътя, съобщават от шуменската полиция.

Той бил спрян за проверка в село Браничево около полунощ. 53-годишният местен жител бил неправоспособен. Лъхал на алкохол, тестван бил с дрегер. Отчетени са 2,18 промила.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. Образувано е бързо производство.

По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията предупреждава

Опазване на имуществото и предпазване от различни видове измами са били темите, обсъждани с жителите на новопазарското село Върбяне. Това е станало на среща с началника на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов.  По време на изнесения прием жителите на Върбяне споделиха, че нямат нерешени проблеми, свързани с работата на..

публикувано на 04.10.24 в 12:54

Иззеха колите на трима пияни

Полицията прибра леките автомобили на трима пияни водачи, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Първият случай е с 3 7-годишен неправоспособен водач. Проверката била извършена вчера на обяд в село Мадара. Водачът бил с лек автомобил Алфа „Ромео“ с шуменска регистрация. Не представил свидетелство за управление и бил във видимо нетрезво..

публикувано на 04.10.24 в 11:57

Газова бутилка се взриви

Газова бутилка се взриви вчера сутринта в село Вехтово. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожар в къщата на 80-годишен мъж е получен около 10:00 часа на 3 октомври. Към адреса е насочен екип на пожарната в Шумен. На място огнеборците установили, че пламъците тръгнали след изтичане на газ от туристическа бутилка. Мъжът я запалил и..

публикувано на 04.10.24 в 11:16

Моторист пострада тежко

20-годишен мъж от Шумен е с опасност за живота след пътнотранспортно произшествие, станало в чера следобед по пътя Шумен - Карнобат, близо до село Ивански. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 16:00 часа водач на мотоциклет "Сузуки" загубил контрол, ударил се в пътен знак и паднал вдясно от пътя. Пострадалият е откаран с екип на спешна..

публикувано на 04.10.24 в 10:59

Дни на моя град

Празниците „Дни на моя град“ в Нови пазар днес (04.10.) продължават с откриването на традиционния есенен панаир от 10:00 ч.  А вечерта е юбилейният концерт, посветен на 45 години хор „Лира“. Концертът е от 18:30 ч. в камерната зала на читалище„Христо Ботев-1872". Той е част от програмата на Международния хоров фестивал „Земя на славни предци", който ще..

публикувано на 04.10.24 в 08:20

Силанизация на детските зъби

Започва ежегодната кампания за силанизиране на първите постоянни кътни зъби на децата от 5 навършени години до 9 ненавършени години в област Шумен. Тази година тя се провежда от 1 октомври и ще продължи до 10 ноември 2024 г., съобщиха от Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Шумен. Кампанията е финансирана от Министерство на здравеопазването, като е част..

публикувано на 03.10.24 в 13:53

Неофициално за казуса "Джейхан Ибрямов"

Независимият депутат Джейхан Ибрямов, който е и кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи", е задържан снощи в момент на получаване на 100 000 предварително белязани лева.  За ареста, който е по закона за МВР, са уведомени Централната избирателна комисия и председателят на Народното събрание Рая Назарян, тъй като..

публикувано на 03.10.24 в 13:25