Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Занаяти на чаршията

Снимка: БГНЕС

Селище на занаятите организира Регионалната занаятчийска камара в Шумен. То ще се проведе в дните от 1 до 3 юни на главната пешеходна зона, от Руски паметник до Цветен пазар.

Откриването ще бъде днес от 17:00 ч.  Поканени за участие са занаятчии от цялата страна.


По публикацията работи: Деница Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново насилник на жена

43-годишен шуменец е в ареста за домашно насилие. Мъжът е нанесъл побой на 37-годишна жена, с която живее на семейни начала. Пострадалата е с лека телесна повреда, съобщават от полицията в Шумен.  Сигналът е приет малко след 20:00 часа снощи. Насилникът е задържан в Районното управление в Шумен за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство...

публикувано на 29.08.24 в 11:21

Измама в интернет

Измама в интернет разследват полицаи от РУ-Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. 43-годишна жена разказала за нея в полицейското управление вчера. Съобщила, че на 26 август получила имейл с вид, че е пратен от банка. В него било обяснено, че трябва да се актуализират данни на банковата карта. Жената посочила в обратен мейл своите и..

публикувано на 29.08.24 в 09:19
КОЦ - Шумен

Избират шеф на КОЦ-Шумен

Комисията за избор на управител на Комплексния онкологичен център в Шумен ще заседава днес.  От 14:00 ч. членовете на комисията ще оценяват представените разработки на кандидатите за допускане до следващия етап. Събеседването с допуснатите кандидати е утре, на 30 август, също от 14:00 ч.  Радио Шумен припомня, че в конкурса се състезават доц. д-р..

публикувано на 29.08.24 в 09:01

Предаване на опасни отпадъци

Различни видове опасни отпадъци от домакинствата се приемат в мобилните пунктове, които обслужват Шумен, кварталите и населените места в общината. В тях се събират лекарства с изтекъл срок на годност, живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак, бояджийски материали, празни опаковки, обозначени със символи за опасност, домакински..

публикувано на 29.08.24 в 08:50

Моторист падна на магистралата

Моторист е паднал на автомагистрала "Хемус" посока Варна. Мястото е между жп надлез Плиска и жп надлез Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. Аварийната лента не се ползва до изясняване на състоянието на водача на мотоциклета.  Движението се регулира от екип на пътна полиция и се осъществява в аварийната и активна лента за..

публикувано на 28.08.24 в 15:50

Вода от резерва

Жителите на четири села в община Смядово ще получат бутилирана минерална вода. Помощта е отпусната от държавния резерв. От утре започва разнасянето на бутилките в Риш, Александрово, Веселиново и Черни връх. Това каза за Радио Шумен кметът на Смядово Иванка Петрова. "Предвидили сме от водата, която ще получим, по 10 литра за седмица на 1 човек...

публикувано на 28.08.24 в 15:24

Благодарност за полицията

Две благодарствени писма са получени в областната дирекция в Шумен.  Своите благодарности за човешкото отношение по време на трагичен инцидент от страна на разследващ полицай Севил Хасан Вели изказва Дениз Кьосе. Инцидентът става на 9 август в Ришкия проход, когато по време на движение с лек автомобил баща й починал. „ Г-жа Вели ни обясни всичко..

публикувано на 28.08.24 в 15:01