Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
"Алкомет" – пример за българската индустрия

4
Снимка: Алкомет АД

"Алкомет" - за мен това е един много важен пример как българската индустрия трябва да се развива. Да инвестира в модерни технологии, да развива човешките ресурси, да вярва на България и нашите експерти, че могат да създават нови продукти с добавена стойност". Това обяви по време на посещението си днес в най-големия алуминиев комбинат на Балканите министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. Той се срещна с мажоритарния собственик на завода Фикрет Индже и беше запознат с най-новите производствени мощности.

Пред журналисти министърът припомни, че неслучайно шуменската компания е избрана за инвеститор на миналата година с над 27 млн.лв. вложения и общо над 170 млн. евро инвестиции след приватизацията от настоящия ръководен екип.

"Освен че "Алкомет" инвестира над 27 млн.лв. само за миналата година, отворихте и нови пазари за вашата продукция в САЩ", отбеляза министър Богданов.

От Фикрет Индже той е бил запознат и с новите инвестиционни проекти. Дружеството възнамерява в следващите 10 години да направи инвестиции за нови 300 млн.лв.

"За нас е изключително важно да осигурим една предвидимост за бизнеса, подкрепа в осигуряване на необходимите ресурси, за да може компании като "Алкомет" и други български фирми да се развиват успешно", коментира министърът.

От своя страна Индже благодари и заяви, че "за мен е удоволствие да ви посрещна в "Алкомет". Припомни, че са имали съвместна работа по време, когато Богданов е оглавявал Българската агенция за инвестиции.

"Силно се надявам вашето посещение днес да бъде много успешно за шуменския бизнес", добави Индже.

Министърът на икономиката и индустрията Богданов заяви, че екипът на неговото ведомство започва разговори с бизнеса и то точно от Шумен и от "Алкомет", за да стане ясно точно какво е необходимо на фирмите в краткосрочен план.

"Това, което искам да ви потвърдя - в лицето на Министерство на икономиката и на българското правителство вие ще имате един надежден партньор", каза още Богданов.

В Шумен предстои среща на министъра на икономиката с ръководството на Индустриалния парк, фирми от Българско-турската търговско - индустриална камара и с областния управител Христо Христов.

Чуйте какво каза министър Богдан Богданов пред журналисти и Радио Шумен.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дрогиран катастрофира на АМ "Хемус"

24-годишен мъж от Аксаково дал положителна на амфетамин и канабис проба след проверка като участник в пътнотранспортно произшествие.  Инцидентът възникнал малко след 8:00 часа вчера на АМ „Хемус“ в посока към Нови пазар. Водач на "Фолксваген Крафтър“ със софийска регистрация застигнал и ударил движещия се пред него товарен автомобил МАН.  Двамата..

публикувано на 19.09.24 в 09:28

Иззеха тютюн без бандерол

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ иззели тютюн без акцизен бандерол, съобщават от шуменската полиция. Вчера бил приет сигнал, че мъж от Шумен извършва нерегламентирана търговска дейност - съхранявал и разпространявал стоки без акцизен бандерол. Около 16:00 часа екип на РУ - Шумен спрял за проверка лек автомобил..

публикувано на 19.09.24 в 09:15
Наводнени ниви

6 милиона за земеделски стопани

90 заявления за засегнати ниви от природни бедствия са били подадени в Областната служба по земеделие в Шумен. По-голяма част от тях – 60, са от земеделски стопани, чиито ниви са били засегнати от опустошителната градушка на 12 юни, каза за Радио Шумен старши експертът Петя Янева. Комисия е обходила терените и са издадени 8 констативни протокола..

публикувано на 19.09.24 в 08:36

Поскъпва абонаментът за паркиране

Повишават цените на абонаментното паркиране в Шумен. Това е едно от предложенията, което бе подкрепено от икономическата и бюджетната комисия към Общинския съвет на Шумен. Според администрацията увеличението на абонамента не е голямо и няма да има сериозен финансов ефект, но ще бъде дисциплиниращо за собствениците, които си оставят колите за 8 и..

публикувано на 18.09.24 в 16:27

Разпределиха местата в СИК

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите избори. 127 са избирателните секции, членовете на СИК са общо 1095 души. При разпределението на местата общинската администрация се е съобразила със законовите норми. По предварителното разпределение, с което..

публикувано на 18.09.24 в 14:21

Пускат водата довечера

По график се извършват дейностите по присъединяването към новоизградения довеждащ водопровод от яз. "Тича", заради които днес Шумен, Велики Преслав и Търговище са без вода. Това съобщи за Радио Шумен главният инженер на ВиК - Шумен Антон Стефанов.  Очаква се работата да приключи до 17:00 ч. и да започне пускането на водата от язовира. Към 22:00 ч...

публикувано на 18.09.24 в 14:07

Хванаха мулета на алоизмамници

Трима мъже са задържани като помагачи в две телефонни измами, съобщават от шуменската полиция. Вчера около 12:00 часа на стационарен телефон на 77-годишна жена в село Дибич се обадил непознат, който се представил за служител на електроразпределителното дружество. Съобщил, че има неплатени сметки. Последвало второ обаждане от непознат, който този..

публикувано на 18.09.24 в 13:50