Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Шумла" продължава

Последният ден от четвъртото издание на фестивала „Шумла“ е днес. Той се провежда по булевард „Славянски“ в Шумен. От 11:00 ч. шуменци ще могат да научат стъпките на най-популярните народни хора. В проявата ще се включат танцовите формации „Омая“, „Гайтани“ и „Шарена черга“. 

В пространството от Регионалната библиотека до сградата на Регионалния исторически музей и днес ще има фермерски базар, в който участват около 20 производители от Шумен и региона. Свои щандове имат и представители на Занаятчийската камара. Фестивалът ще бъде закрит около 13:00 ч.


По публикацията работи: Айше Лятиф

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Младежки дом - Шумен

Цецо Елвиса ще пее в Младежкия дом

Концертът на Цецо Елвиса и неговият бенд, предвиден за 30 август, ще се проведе в залата на Младежкия дом, а не в Летния театър, съобщиха организаторите на събитието. Билетите важат без презаверка.  Певецът, музикантите от бенда и балета ще предложат на публиката пътешествие назад в миналото,   когато мелодиите разказваха истории и вдъхновяваха..

публикувано на 29.08.24 в 12:14

Все повече жертви търсят защита

Случаите на домашно насилие в Шуменско са се увеличили с 86 процента. Това показва статистиката на полицията. От началото на тази година са регистрирани 82 случая. За сравнение миналата година те са били 44. Данните бяха представени от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов. По думите му, ръстът е стряскащ.  Това нарастване..

публикувано на 29.08.24 в 11:56

Отново насилник на жена

43-годишен шуменец е в ареста за домашно насилие. Мъжът е нанесъл побой на 37-годишна жена, с която живее на семейни начала. Пострадалата е с лека телесна повреда, съобщават от полицията в Шумен.  Сигналът е приет малко след 20:00 часа снощи. Насилникът е задържан в Районното управление в Шумен за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство...

публикувано на 29.08.24 в 11:21

Измама в интернет

Измама в интернет разследват полицаи от РУ-Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. 43-годишна жена разказала за нея в полицейското управление вчера. Съобщила, че на 26 август получила имейл с вид, че е пратен от банка. В него било обяснено, че трябва да се актуализират данни на банковата карта. Жената посочила в обратен мейл своите и..

публикувано на 29.08.24 в 09:19
КОЦ - Шумен

Избират шеф на КОЦ-Шумен

Комисията за избор на управител на Комплексния онкологичен център в Шумен ще заседава днес.  От 14:00 ч. членовете на комисията ще оценяват представените разработки на кандидатите за допускане до следващия етап. Събеседването с допуснатите кандидати е утре, на 30 август, също от 14:00 ч.  Радио Шумен припомня, че в конкурса се състезават доц. д-р..

публикувано на 29.08.24 в 09:01

Предаване на опасни отпадъци

Различни видове опасни отпадъци от домакинствата се приемат в мобилните пунктове, които обслужват Шумен, кварталите и населените места в общината. В тях се събират лекарства с изтекъл срок на годност, живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак, бояджийски материали, празни опаковки, обозначени със символи за опасност, домакински..

публикувано на 29.08.24 в 08:50

Моторист падна на магистралата

Моторист е паднал на автомагистрала "Хемус" посока Варна. Мястото е между жп надлез Плиска и жп надлез Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. Аварийната лента не се ползва до изясняване на състоянието на водача на мотоциклета.  Движението се регулира от екип на пътна полиция и се осъществява в аварийната и активна лента за..

публикувано на 28.08.24 в 15:50