Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник за специални деца

3
Снимка: Специалено училище „Св. Иван Рилски“

112 години от създаването си ще отбележи Специалното училище за ученици с увреден слух „Св. Иван Рилски“ в Търговище. То е единственото в Североизточна България. През тази учебна година в него се обучават 45 деца от различни райони на страната, каза директора Полина Тодорова. 

Празникът ще бъде на 19 октомври. За тържеството, което ще е в сградата на училището, ще бъдат поканени и много гости от региона.

Как започна новата учебна година в специалното училище и с какви трудности се сблъсква ръководството чуйте в интервю на Айше Лятиф с Полина Тодорова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вкусни неделни рецепти от Боряна

Днес световната кулинарна общност отбелязва Международния ден на главните готвачи. Той се чества вече 20 години по инициатива на Световната асоциация на главните готвачи, а целта е популяризиране на професията. Пътят до това да станеш готвач обикновено е дълъг и с много предизвикателства, не е лесно и да управляваш екип от хора. Това споделя Боряна..

публикувано на 20.10.24 в 10:31

Тиктакаща любов

Защо в ателието на един часовникар, който държи най-много на точността, всички механизми по стените са замръзнали на 12 часа и пет минути? Ако забележите това, когато влезете при Румен Тодоров и го попитате, първа през смях ще ви отговори съпругата му Нели. Историята е много романтична и отвежда към 1983 г., когато била първата им среща до..

публикувано на 19.10.24 в 15:30

Голямото скаутско джамборе

Млади скаути и водачи от страната са в Шумен, откъдето заедно ще участват в Световното скаутско джамборе. Акцент в контактите онлайн и чрез радио ефир ще са етикетът и безопасността при общуването.  Днес 30 скаути и 10 техни водачи от скаутските клубове „Албатрос“, „Приста скаут“ - Русе и Креслив орел- Шумен посетиха Радио Шумен. Те връчиха..

публикувано на 19.10.24 в 12:02

Тиквендюл в Юпер

Ценители на тиквата и дюлята се събират днес за 6-ти път в кубратското село Юпер. Там ще се проведе празникът с най-колоритното и звучно име у нас  "Тиквендюл", за да популяризира добрите ни кулинарни традиции в приготвяне на ястия с двата есенни дара на природата.  Събитието се организира от Народно читалище " Напредък 1915" и ще предложи на публиката..

публикувано на 19.10.24 в 09:02

Заедно пишем историята

С научна конференция „Съвременният дискурс в науката“ Педагогическият факултет на Шуменския университет отбелязва днес 40 години от създаването си.  Честването на годишнината започна с откриване на изложбата „Заедно пишем историята“, която представя награди и отличия за постиженията на студенти и преподаватели от факултета през годините.  В момента..

публикувано на 18.10.24 в 15:40

Шумен става технологичен център

Да се подпомогне икономическото развитие на Шумен и региона, като се създават работни места в IT-сферата. Това е целта на двудневния технологичен форум BEST ’2024, който започна   в Шумен днес. За пета година с ъбитието събра представители на бизнеса, науката, образованието и технологиите с амбицията да направи реално работеща връзката между тях...

публикувано на 18.10.24 в 15:00

Деца осиновяват градинки

Детските градини "Щастливо детство " и "Мир " в Дулово вече са осиновители на зелени площи от градския парк. Децата и техните учители засадиха дръвчетата, дарени от Гората.бг. Оттук нататък малчуганите поемат грижата за тях, както и за подмяната им при нужда, Образователното за малките събитие беше придружено с беседа за значението на растенията за..

публикувано на 18.10.24 в 08:30