Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удариха пешеходка на пътя

Снимка: Радио Шумен

77-годишна пешеходка от Шумен пострада снощи на пътя, съобщават от шуменската полиция.

Около 19:00 часа на локално платно на ул. “Цар Освободител“ в града водач на товарен автомобил "Форд Транзит“, извършвал маневра на заден ход пред жилищен блок. Ударил възрастната жена. 

Пострадалата е прегледана в шуменската болница, където са установени фрактури на двете подмишници. Образувано е досъдебно производство.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бронз от Световната купа по танци

С бронзов медал ще се завърнат в Шумен талантливите момчета и момичета от Средно училище "Сава Доброплодни" - Шумен. Днес те представиха своя танц, подготвен специално за Световната купа по танци в Прага, Чехия. За успеха на Танцов състав ”Луди млади” съобщи преди минути ръководителят му Борис Иванов. Това не е първата международна награда за..

публикувано на 05.07.24 в 16:49

Петима в битка за обществен посредник

Петима са кандидатите за обществен посредник на община Шумен. Това стана ясно по време на заседание на временната комисия по избора.  Ветеран сред познатите имена е шуменският адвокат Стоян Стоянов. Той е участвал във всички досегашни процедури. За пореден път кандидатстват Катя Шалапатова, която има юридическо образование и предучилищният..

публикувано на 05.07.24 в 14:29

12 села на воден режим в Шуменско

Режим на водата е въведен в населени места от Шуменска област заради намаления дебит на водоизточниците. Това съобщават от ВиК дружеството.  В 3 каолиновски села – Климент, Тъкач и Наум и 4 села от община Венец – Изгрев, Осеновец, Буйновица и Венец, вода ще има през ден на четна дата. В Община Шумен е въведено режимно водоподаване в 4..

публикувано на 05.07.24 в 10:12

Шуменски хористи в Рим

Шуменският смесен хор „Родни звуци“ към НЧ „Добри Войников-1856“ пристигна в Рим за участие в Международния фестивал „Ние пеем“, който ще продължи до 7 юли. Диригент на хора е проф. д-р Николай Андриянов, а корепетитор - Ваня Джамбазова.  Във фестивала участват и хорови формации от Унгария, Румъния, Португалия, Полша, Латвия и Италия. Всички те ще..

публикувано на 05.07.24 в 08:46

Награди за смели сърца

Директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Георги Гендов е награден от вътрешния министър Калин Стоянов с почетен знак I степен за високи професионални резултати, инициативност и професионализъм. С   обявяване на благодарност и парична награда са отличени гл. инспектор Цветан Йорданов от сектор „Противодействие на икономическата..

публикувано на 05.07.24 в 08:14

Проблеми в Новата поликлиника

Актуализиране на цените в микробиологичната лаборатория на ДКЦ-1 (Новата поликлиника) в Шумен и нова техника, поиска д-р Йорданка Йорданова. Това стана по време на работна среща на здравната комисия към Общинския съвет с представители на медицинското общинско заведение. „По време на пандемията от Covid-19 ние бяхме единствената лаборатория в Шумен без..

публикувано на 04.07.24 в 18:07

Спортни битки за празника

Служители на Областната дирекция на МВР - Шумен отбелязаха 145-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник 5 юли със спортни състезания. Турнир по футбол, теглене на въже, тенис на маса и турнир по стрелба са инициативите, организирани във връзка с празника.  Изключително оспорвани бяха футболните..

публикувано на 04.07.24 в 14:19