Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатна кухня за 200 деца

Снимка: Pixabay

Безплатна детска кухня ще работи в община Разград. Тя ще осигурява храна за 200 деца на възраст от 10 месеца до 3 години. За включване в групите могат да кандидатстват семейства с ниски доходи, самотни родители, деца с увреждания, деца сираци и други. Дирекциите „Социално подпомагане“ проверяват дали кандидатите отговарят на тези критерии. 

Освен обедно меню за децата, семействата ще имат възможност да получат и други услуги, каза за Радио Шумен началникът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Разград Татяна Костова.

"Такива услуги могат да бъдат за развитие на родителски умения, семейно консултиране и подкрепа, допълнително консултиране за видовете социални помощи, за наличните социални и здравни услуги в общината, за нужда от психологическа подкрепа, за други различни публични услуги, аз управление на семейния бюджет, за намиране на работа. Всякакъв пакет социални индивидуални услуги според индивидуалната потребност", посочи тя.

Към момента са подадени 30 заявления за включване в безплатната детска кухня. Документи се приемат в Дирекция „Социално подпомагане“ на бул. „Княз Борис“ № 72 в Разград. След като родителите бъдат одобрени, социалната дирекция предоставя месечен ваучер за тристепенно обедно меню. Храната ще се получава в детската ясла в ж.к. „Орел“, каза още Татяна Костова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Симулация на тежка катастрофа

Практическо занятие за реакция при катастрофа с пострадали проведоха съставните сили на Единната спасителна система в Разград. Симулацията на пътния инцидент бе на участък от ул. „Иван Вазов“, извън село Гецово, преди разклона на главния път Русе – Варна. Участниците в пътнотранспортно произшествие са били трактор, лек автомобил, автобус и..

публикувано на 11.10.24 в 14:57

Учение за реакция при катастрофа

Учение с проиграване на симулация на пътнотранспортно произшествие с пострадали ще проведе областната администрация в Разград. Целта е да се осигури ефективна реакция на компетентните органи в областта при получен сигнал за катастрофа на пътя.  В учението ще участват представители на Областната дирекция на МВР, пожарната, Центъра за спешна..

публикувано на 11.10.24 в 08:32

Юмруци в главата

46-годишна жена от Разград е станала жертва на побой около 22:00 часа снощи, информират от полицията.  Пред блока, в който живее, тя е нападната от 31-годишен мъж, който я съборил на земята, нанесъл удари с юмруци и ритници по главата и тялото й. На пострадалата е оказана медицинска помощ, след което е освободена за домашно лечение с охлузни рани и..

публикувано на 10.10.24 в 10:49

Момиче с опасност за живота

18-годишно момиче е пострадало, след като скочило внезапно от движещ се автомобил по пътя от село Хума към село Владимировци, съобщават от Областната дирекция на МВР - Разград.  Причина за постъпката й е спор между нея и 21-годишния водач от село Ножарово, с когото били в близки приятелски отношения.  Шофьорът веднага откарал момичето в разградската..

публикувано на 10.10.24 в 10:13

Иззеха 100 литра ракия

Близо 60 литра алкохол без акцизен бандерол иззеха криминалисти от РУ-Исперих. Това съобщават от разградската полиция. На 9 октомври сутринта при полицейска проверка на бензиностанция в село Самуил са открити 24 бутилки по 0,5 литра и 3 бутилки по 1,5 литра ракия.  По-късно е извършено претърсване в дома на един от служителите в търговския..

публикувано на 10.10.24 в 10:00

Улични ремонти

Започва основният ремонт на ул. „Велес“ в Разград, съобщават от общинската администрация. Докато се извършват ремонтните работи, участъкът от 280 метра ще бъде забранен за движение. Временната организация на движение влиза в сила от 8:30 ч. днес, 10 октомври, и ще продължи до приключване на ремонта, чийто срок за изпълнение е 60 календарни дни. Въвежда..

публикувано на 10.10.24 в 06:27

Обновяват ученическо общежитие

Ученическото общежитие в Разград ще придобие нов облик, като дейностите вече започнаха, съобщават от местната администрация. Предвижда се основен ремонт на сградите и въвеждане на мерки за енергийна ефективност.  Ще бъде направена топлоизолация и на пода и на покрива, а дограмата ще бъде сменена. На покрива ще бъдат разположени 216 фотоволтаични..

публикувано на 09.10.24 в 08:49