Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов вот на недоверие към кабинета

Костадин Костадинов
Снимка: "Възраждане"

Опозицията ще внесе вот на недоверие към правителството заради политиката му в сферата на отбраната. Това съобщи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той поясни, че подписите са били събрани още преди местния вот по инициатива на БСП, но по настояване на "Възраждане" внасянето им се отложи след изборите.  От "Има такъв народ" също се включиха. Сега обаче Костадинов търси подкрепа и от ГЕРБ-СДС: "Тъй като снощи видях колко разочарован беше лидерът на ГЕРБ от изборните резултати, очаквам от него закономерно да подкрепи нашия вот. Давам му прекрасен повод да накаже своите коалиционни партньори от ПП-ДБ. Оставката на вредното правителство на Денков е абсолютно наложителна", коментира още Костадинов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отлагат тестовете на BG-Alert

Планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и на системата BG-Alert се отлага, съобщават от МВР. Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите, уточняват от ведомството. Обичайно тези тестове се правят два пъти в годината. Целта е да се..

публикувано на 01.10.24 в 09:37

Изплащат пенсии от 7 октомври

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 7 октомври (понеделник) и ще завърши на 21 октомври (понеделник). Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 октомври.  На 3 октомври ще бъдат изплатени обезщетенията за бременност и..

публикувано на 01.10.24 в 09:21

Безопасно небе за птиците

Птицезащитни устройства монтират служители на електроразпределителното дружество на съоръжения по мрежата в региона. Монтажите са по проект „Безопасно небе за птиците в Североизточна България“.  До момента специалистите са поставили птицезащитни устройства на 247 стълба, като най-много – 152, са в областите Шумен и Търговище, откъдето започна..

публикувано на 01.10.24 в 09:06

Тестват системи за тревога

Тест на Националната система за ранно предупреждение и системата BG-Alert ще се проведе днес в цялата страна. От 11:00 часа ще се излъчат акустични сигнали - предварително записани гласови съобщения, излъчвани неколкократно, които съдържат информация за вида опасност и последващи съобщения за конкретната ситуация.  Тестът приключва с национален..

публикувано на 01.10.24 в 07:30

Облаци и слънце

Преди обед времето ще е предимно облачно, а в Добруджа все още ще превалява дъжд. След пладне валежите ще спрат и облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще се повишат слабо спрямо вчерашните и ще са в интервала между 15 и 20 градуса, за района на Шумен около 16 градуса.  Прогнозата е на..

публикувано на 01.10.24 в 05:52

Планово без ток на 1 октомври

Разград На 01.10.2024, от 8:30 до 17:00 ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Езерче, ТП "Дервента", ТП "Мелница", ТП "ЗИТА", ТП "Техн. работилница", ТП "Зига Мекс", ПС ВИК, ТП "Винпром"; гр. Цар Калоян: ТП 1, ТП 7, ТП 10. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8:00 до 17:00, в районите на с. Осенец, с...

публикувано на 01.10.24 в 05:25

Последен срок за корекция

Днес изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица, съобщават от НАП.    При откриване на грешка в декларираните данни,  гражданите и дружествата имат възможност еднократно да правят промени чрез подаване на нова декларация.  Физическите лица могат да коригират декларираните от тях данни по..

публикувано на 30.09.24 в 09:23